Jeg elsker gammeldags æblekage med brunet rasp og sukker. Hvis du er heldig at have mange æbler i haven, tager det ikke lang tid at trylle den fantastiske dessert frem.
Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.
All in Mad og drikke
Jeg elsker gammeldags æblekage med brunet rasp og sukker. Hvis du er heldig at have mange æbler i haven, tager det ikke lang tid at trylle den fantastiske dessert frem.
En weekend hvor vi fik lavet rigtig mange gode ting. Vi fik blandt andet flyttet Jan. Vi har talt meget længe om at flytte Jan, og nu er det altså gjort. Jan er den flotteste rhododendron, son vi har i haven, og nu får den sin helt egen plads.
Når det er mørkt og koldt udenfor hjælper det at lune sig på nybagt kage med æbler og kanel.
Æblerne er gratis fra haven, og strømmen er fra det billigste tidspunkt på dagen.
Nyd smagen af sommer, når efteråret og vinteren banker på.
Den flotteste pæredessert er efter min mening Pære Belle Helene, som er en sukkersyltet pære, som nydes med vanilleis og lun chokoladesauce.
Jeg kan sige, at vi er godt derop ad i årene, året er ikke på listen nedenunder, og vi går efter guldet ❤️
Forkæl familien med friskbagte kanelsnegle på morgenbordet i weekenden.
De koldthævede snegle laves færdige dagen før og skal bare sættes i ovnen om morgenen.
Fristende, fnuglet citronroulade - det er lige hvad jeg vil servere for mine gæster. Find opskriften her på https://www.seniortiden.dk
I dag skal vi på tur, og jeg har bagt en picnic-kage, som jeg skal have med.
Valget faldt på en klassisk chokolademuffin med et tykt lag glasur og et flot, frisk kirsebær på toppen.
Kagerne er nemme at spise i det fri og smager himmelsk.
Jeg er blevet optaget af, hvad kosten kan gøre for kroppen og prøver nu igen en kostplan, som jeg tidligere har haft succes med, nemlig Alkaline kost.
Vidste du, at citronfromage kan fryses?
Brug dine citroner til at lave iskolde fristelser til fryseren, så du altid kan byde på en lækker dessert, hvis der kommer uanmeldte gæster
Efter flere dage med alt for meget at spise, er vi på sporet igen med den sunde livsstil. Brødet blev blandt andet skiftet ud med disse lækre kålpandekager, som du får opskriften på her. Du kan med fordel bage en stak til fryseren, så det er nemt og hurtigt at få en sund frokost.
Tiden er grøn, og jeg har prøvet kræfter med det grønne smørrebrød.
Kirsten Skaarups bog Grønt smørrebrød er så flot og inspirerende, at jeg bliver nødt til at prøve det grønne smørrebrød. Jeg har testet den klassiske kartoffelmad og fuskefileten, som var en virkelig positiv overraskelse.
Kan du godt lide smørrebrød, vil du også gerne passe på kloden, og vil du også leve sundt og længe? Så skal du investere i Kirsten Skaarups nye bog Grønt Smørrebrød. Bogen er et sandt tag-selv-bord af nye spændende smagsoplevelser og ideer til fremtidens smørrebrød.
Det hvide brød er jo ikke det mest sunde brød, så derfor laver jeg altid både en portion af de klassiske hveder og en mere grov udgave af slagsen. De grove har en kraftigere smag og er lidt mere kompakte, men har stadig den gode hvedesmag og sprøde krumme.
Det siges, at søde kartofler er sunde. Måske er der noget om det, for på de sydlige japanske Okinawa-øer spiser man rigtig mane søde kartofler - og bliver rigtig gamle.
Hen over sommeren har jeg hygget mig lidt for meget med god mad og rosevin i haven, men nu skal jeg tilbage på sporet igen.
Start dagen med professorens grønne morgengrød og få et stort tilskud af vitaminer, gode fedtstoffer og mineraler.
Citronfromage er for mig en smagen af barndom. Få min bedste opskrift her.
Vidste du godt, at citronfromage kan fryses?
Vidste du, at et bær fra havtornen har lige så mange C-vitaminer som en hel appelsin?
Ren havtornsaft har en intens syrlig smag og den er fantastisk til madlavning, havtornkager, i smoothies og juicer, cocktails, som et lille morgen-shot og så selvfølgelig vores havtorn-vintervarmer.
I dag skal jeg prøve at bruge havtornsaft i en fantastisk flot kage.
Det søde punktum på påskefrokosten - pavlova med citronfromage.
Påskens flotteste dessert er pavlova med gul citroncreme pyntet med Anton Berg fugleæg i kulørte farver. Få opskriften lige her.