All in Mad og drikke

Weekend

En weekend hvor vi fik lavet rigtig mange gode ting. Vi fik blandt andet flyttet Jan. Vi har talt meget længe om at flytte Jan, og nu er det altså gjort. Jan er den flotteste rhododendron, son vi har i haven, og nu får den sin helt egen plads.

Pære Belle Helene

Nyd smagen af sommer, når efteråret og vinteren banker på.

Den flotteste pæredessert er efter min mening Pære Belle Helene, som er en sukkersyltet pære, som nydes med vanilleis og lun chokoladesauce.

Muffins til picnickurven

I dag skal vi på tur, og jeg har bagt en picnic-kage, som jeg skal have med.

Valget faldt på en klassisk chokolademuffin med et tykt lag glasur og et flot, frisk kirsebær på toppen.

Kagerne er nemme at spise i det fri og smager himmelsk.

Hurtig og sund frokost

Efter flere dage med alt for meget at spise, er vi på sporet igen med den sunde livsstil. Brødet blev blandt andet skiftet ud med disse lækre kålpandekager, som du får opskriften på her. Du kan med fordel bage en stak til fryseren, så det er nemt og hurtigt at få en sund frokost.

Lad fisken svømme

Tiden er grøn, og jeg har prøvet kræfter med det grønne smørrebrød.

Kirsten Skaarups bog Grønt smørrebrød er så flot og inspirerende, at jeg bliver nødt til at prøve det grønne smørrebrød. Jeg har testet den klassiske kartoffelmad og fuskefileten, som var en virkelig positiv overraskelse.

Grønt smørrebrød

Kan du godt lide smørrebrød, vil du også gerne passe på kloden, og vil du også leve sundt og længe? Så skal du investere i Kirsten Skaarups nye bog Grønt Smørrebrød. Bogen er et sandt tag-selv-bord af nye spændende smagsoplevelser og ideer til fremtidens smørrebrød.

Store Bededag er her endnu

Klassisk og grov

Det hvide brød er jo ikke det mest sunde brød, så derfor laver jeg altid både en portion af de klassiske hveder og en mere grov udgave af slagsen. De grove har en kraftigere smag og er lidt mere kompakte, men har stadig den gode hvedesmag og sprøde krumme.

Havtorn

Vidste du, at et bær fra havtornen har lige så mange C-vitaminer som en hel appelsin?

Ren havtornsaft har en intens syrlig smag og den er fantastisk til madlavning, havtornkager, i smoothies og juicer, cocktails, som et lille morgen-shot og så selvfølgelig vores havtorn-vintervarmer.

I dag skal jeg prøve at bruge havtornsaft i en fantastisk flot kage.