Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene

Smagen af sommer ligger nu i fryseren

Det gamle pæretræ i haven har givet rigtig mange store, flotte pærer i år.

Pærerne kan desværre ikke gemmes ret længe, men ved at sylte pærerne og gemme dem i fryseren, så er der lagt op til lækre pæredesserter i løbet af vineren.

Den flotteste pæredessert er efter min mening Pære Belle Helene, som er en sukkersyltet pære, som nydes med vanilleis og lun chokoladesauce.

Opskriften til fire kommer lige her:

Sukkersyltede pærer

  • 4 ikke alt for modne pærer

  • 1/2 citron

  • 0,75 l vand

  • 375 g sukker

  • ½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Skræl pærerne - behold stilken - pensl dem med citronsaft, så de ikke bliver mærke, kom dem i en skål med koldt vand og tilsæt resten af citronsaften.

Bring vand, sukker og vaniljepulver i kog i en gryde, der passer til antal pærer, og lad sukkersiruppen simre i 2 minutter, til sukkeret er opløst.

Tag pærerne op af skålen med vand, og kom dem forsigtigt i gryden med sirup. Stil pærerne side om side i gryden. Stil gryden over varmen. Gør et stykke bagepapir vådt, og læg det over pærerne, så de ikke stikker op. Pocher pærerne, til de er møre, det tager 15-30 minutter alt efter modningsgrad og sort.

Kom pærerne i en beholder sammen med suppersiruppen, og stil dem til afkøling. Sæt de afkølede pærer i køleskabet, og lad dem gerne trække til dagen efter - lav eventuelt en større portion til fryseren.

Når du har lyst til at servere Pære Belle Helene, tager du blot de sukkersyltede pærer op fra fryseren dagen før og sætter i køleskabet.

Serveres med en god vanilleis og lun chokoladesauce som for eksempel denne her:

Chokoladesauce

  • 125 g mørk chokolade

  • 1,5 dl vand

  • 15 g smør

Hak chokoladen fint og kom i en lille gryde sammen med vandet. Smelt langsont over svag varme og rør i gryden. Når blandingen er jævn, tages gryden af blusset, og afkøles en smule, inden smørret røres i ad flere omgange.

Hæld lidt chokoladesauce over de iskolde pærer og server resten i en lille kande - pynt med hakkede nødder.

Pæreflager

Hvis du vil have ekstra pynt på pærerne, så kan du lave en gang sprøde pæreflager.

Skær et par pærer i meget tynde skiver - brug gerne et mandolinjern - læg dem på en bageplade med bagepapir og drys med sukker eller flormelis. Lad pæreflagerne tørre i ovnen i 3 timer ved 80 grader varmluft.

Lad pæreflagerne køle af og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Hvis du vil slippe lidt lettere om ved pynten, kan du købe forskellig slags tørret frugt i supermarkedet, som du kan drysse ovenpå pærerne inden servering.

Det gamle træ har givet utrolig mange flotte pærer i år - mere end vi har kunnet spise, så jeg har sukkersyltet og puttet i fryseren

Pærerne skal helst være lige knap modne, så de ikke koger i stykker

Læg et stykke vådt bagepapir over pærerne, så de holdes nede i gryden

Weekend

Weekend

Derfor skal du bruge serum

Derfor skal du bruge serum