Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Spis søde kartofler og få et langt liv

Spis søde kartofler og få et langt liv

Vidste du, at japanerne har en høj levealder og spiser mange søde kartofler?

For et par år siden, så jeg en interessant udsendelse i TV, som hed “Livets Opskrift”, hvor Sisse Fisker besøgte de sydlige japanske Okinawa-øer. Her så vi blandt andet en 100 årig køre rundt på motorcykel, og han var frisk både i sind og krop. Mange arbejder, selv om de er langt forbi pensionsalderen her i Danmark.

Efter sigende er kosten på øerne med til at forlænge levealderen.

På Okinawa består kosten mest af fisk, skaldyr, grøntsager og masser af fuldkorn. De mange grøntsager gør kalorieindtaget mindre, og grøntsagerne har samtidig effekt på både for højt kolesteroltal og blodtryk.

Det interessante er, at befolkningen på øen spiser enorme mængder af søde kartofler, som er rige på antioxidanter og E-vitaminer.

Japanerne lever også efter kun at spise sig næsten mæt. Det vil jeg gerne lære noget af. Som regel overspiser jeg, når der er noget, jeg kan lide.

Heldigvis kan jeg rigtig godt lide de søde kartofler, og vi spiser dem faktisk flere gange om ugen på forskellig vis.

Søde kartofler kan nemt laves i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub de søde kartofler, læg dem hele i et fad med skræl og det hele. Bag dem i ca. 30-45 minutter. Den søde kartoffel svinder lidt og kan nemt løftes ud af skallen.

Søde kartoffelfritter kan også nemt laves i ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub eller skræl de søde kartofler og skær dem i stave. Vend dem med olivenolie og salt, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter. Giv gerne lidt grill til sidst.

Lækre, sprøde søde kartofler

Det er nemt - læg kartoflerne i et fad - ind i ovnen ved 200 grader i 30-45 minutter

Weekend

Weekend

Start dagen med en sund morgen

Start dagen med en sund morgen