Chokolademuffins er altid et hit.
Prøv denne sundere version, som passer på dit blodsukker og tilfredsstiller din søde tand.
Opskriften er fra Curra me’s imponerende opskriftsunivers.
Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.
All in Mad og drikke
Chokolademuffins er altid et hit.
Prøv denne sundere version, som passer på dit blodsukker og tilfredsstiller din søde tand.
Opskriften er fra Curra me’s imponerende opskriftsunivers.
Det hvide brød er jo ikke det mest sunde brød, så derfor laver jeg altid både en portion af de klassiske hveder og en mere grov udgave af slagsen. De grove har en kraftigere smag og er lidt mere kompakte, men har stadig den gode hvedesmag og sprøde krumme.
Hveder kan altså også godt spises, selv om det ikke er Store Bededag.
Denne her dressing vil jeg kalde verdens bedste dressing - jeg er i hvert fald vild med den.
Den er smuk, lyserød og cremet.
Samtidig med, at den smager godt, er den også flot - både i salaten og på. bordet.
Engang imellem får jeg lyst til at spise mormormad. For mig er mormormad gamle, kendte retter med god sovs.
Jeg har indtryk af, at børnebørnsfamilierne ikke får så meget af den slags mad, så jeg laver engang imellem et måltid mad til dem, så de kan afhente.
Denne uges menu gik rent ind os både de voksne og børnene - og så var saucen endda fyldt med gode sunde sager.
Det er lækkert, når man kan få meget ud af lidt og lave mad til flere dage ad gangen.
I denne uge har jeg lavet 3 retter ud af 1 kylling - og så skal den kun én gang i ovnen.
Samtidig sparer jeg tid i køkkenet, som jeg kan bruge til noget andet hyggeligt.
Når du. spiser efter sæson, er der mange danske varer at vælge imellem, og varerne er helt friske - ikke noget der er fragtet med en lastbil fra sydeuropa til Danmark.
Ved at spise efter sæson skåner vi både miljøet og klimaet.
Hvornår har du sidst bagt roulade?
Prøv denne friske citronroulade - passer lige som afslutning på en god påskefrokost.
Nogen gange skal der ikke så meget til for at give hverdagsmaden et løft.
Prøv for eksempel at lave dine egne syltede agurker og rødløg.
Det er nemt og tager ingen tid, og ligner noget fra en delikatesseforretning.
Et glas af de hjemmelavede lækkerier er også en god værtindegave.
Påsken er højtiden, hvor vi gerne vil mødes med familien.
I år bliver det, med respekt for coronaen, udendørs, og menuen bliver små æggeretter med et godt brød til.
Vi håber, at vejret viser sig fra den gode side og glæder os til at lave lidt spas med familierne i haven.
Man siger, at julen varer lige til påske.
Det gør den hjemme hos os, for jeg har lige modtaget to styk julemand med mundbind, som har været i restordre. Jeg faldt for denne fine julemand med mundbind og gav den til vores to børnebørnsfamilier her i gaden.
Jeg fortrød, at jeg ikke købte en til mig selv og har altså først fået den leveret nu. Jeg bestilte også en til en ven, som har fødselsdag i dag. Julemanden skal være et varigt mindre om året, hvor Coronaen ændrede verden og vores samvær.
En gratis måltidskasse gjorde torsdag aften til en særlig dejlig aften.
Der er længe mellem middagsinvitationerne for tiden, men i sidste uge tikkede der en mail ind i mailbakken.
Vi er så glade for at have dig med hos Aarstiderne!
og derfor vil vi gerne invitere dig til en fællesspisning - en virtuel fællesspisning.
Det var en fantastisk dejlig oplevelse.
Hvornår er det vores tur til at blive vaccineret?
Vi ser frem til, at det bliver vores tur til at blive vaccineret, så vi igen kan være tæt sammen med familien.
Vi er i grupper 9, og efter planen skal vi være vaccineret i slutningen af marts, men mon ikke det har rykket sig.
Lige nu er vi næsten lige så langt fra vores børn og børnebørn herhjemme i gaden, som fra familien i New Zealand - det er nu ikke helt rigtigt, for vi kan vinke til dem, høre dem i haven og ser dem også på gaden, men vi kan ikke være tæt sammen med dem.
Familien I New Zealand ved vi ikke, hvornår vi ser igen - uvisheden er den værste.
Skuffet, ked af det - det er de følelser, jeg personligt har.
En skuffelse fra en kant, som vi slet ikke havde forventet har præget ugens første dage.
Der hvor vi kommer fra, er vi folk af ære, vi betaler, hvad vi skylder, og vi behandler hinanden ordentligt.
Forventningerne er selvfølgelig de samme til andre mennesker.
Det er ikke sket, og derfor er følelserne lidt i kog.
Der skal lidt til at forsøde tilværelsen her i pandemien, og lige nu er fastelavnsbollerne skiftet ud med skønne daddelkugler lavet af de lækreste økologiske Medjoul dadler leveret direkte til døren fra Green Pleasure.
Weekenden ligner hverdagen - og hverdagen ligner weekenden. Jeg savner min normale hverdag, hvor vi kommer ud blandt mennesker, og at der kommer mennesker i vores hus. Vi prøver at forsøde tilværelsen med både god og sund kost blandet med hjemmelavet lækkert. Lige nu er det fastelavnsboller, der er et hit, og de bliver afprøvet i mange variationer.
Prøv en vild kasse.
Vildtkød er en superfood. Mineralerne og vitaminerne sidder simpelthen tættere end i konventionelt produceret kød, fordi de vilde dyr spiser vilde planter og andet naturlig føde.
Vildtkød er meget magert kød.
Alle spiser fastelavnsboller for tiden, og bagerne har travlt som aldrig før med at lave de lækre fastelavnsboller.
Her hjemme bager vi selv alting - og selvfølgelig også fastelavnsbollerne.
Prøv den nemme opskrift op lækre fastelavnsboller fyldt med syltetøj tog fløde.
De siger, at søde kartofler er sunde. På de japanske Okinawa-øer spiser de enorme mængder af søde kartofler - og levealderen er mega høj. På Okinawa-øerne arbejdere man til langt forbi vores pensionsalder, og det er ikke usædvanligt at se en 100 årig køre rundt på motorcykel.
Jeg har fundet min favoritleverandør af frisk, økologisk frugt og grønt - nemlig Green Pleasure. De leverer økologisk frugt og grønt i top lækker kvalitet - og meget vigtigt - de leverer til tiden. Det er nemlig vigtigt, man man handler online, at man kan regne med, at varerne kommer til tiden.
Sundt brød er godt brød - godt brød er hjemmelavet. Jeg elsker at bage mit eget brød uden e-numre eller tilsætningsstoffer. Jeg bruger altid økologiske kvalitetsvarer, og i denne uge har jeg prøvet Samsø mel, som virkelig har positivt overrasket. Smagen af stenkværnet mel går lige i mit bagehjerte.