Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Med på fastelavnsbolle-bølgen

Med på fastelavnsbolle-bølgen

Mine fastelavnsboller

Alle spiser fastelavnsboller for tiden - også her på matriklen.

Der skal lidt til for at forsøde dagene, som er de samme - dag for dag - uge for uge - her i coronatiden.

Og så er der noget hyggeligt ved at lave sine egne fastelavnsboller - de kan laves på mange forskellige måder og pyntes fint.

Vi prøver at leve lidt sundt for tiden, men der skal da være plads til en enkelt fastelavnsbolle. Onsdag er blevet til kagedag - så nu er det selvfølgelig fastelavnsboller, der skal bages.

Mine fastelavnsboller tager udgangspunkt i mors vandbakkelser.

Mors vandbakkelser

Jeg kom til at tænke på min mor, som altid bagte vandbakkelser - ikke kun til fastelavn, men til alle tider.

De er uden sukker og kan vist godt gå an som et sødt indslag i vores ellers grønne hverdag.

Jeg skal også lige huske at notere dem i familiens opskrifter.

Mors vandbakkelser er lavet af den klassiske vandbakkelsesdej, som kun kræver få ingredienser:

  • 125 gram smør

  • 150 gram hvedemel

  • 3 dl vand

  • 3 æg

Sådan gør du

  • Kog vand og smør op i en gryde

  • Når smørret er smeltet tilsættes melet

  • Rør sammen til en glat dej uden klumper med et piskeris

  • Når dejen slipper, sættes den til afkøling

  • Når dejen er afkølet tilsættes æggene, som røres ind i dejen

  • Put dejen i en sprøjtepose eller en almindelig frysepose og klip hul i det ene hjørne.

  • Sprøjt lidt høje klatter ud på en bageplade med bagepapir

  • Bages ved 200 grader almindelig ovn - og det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs. Bag dem 20-30 minutter alt efter størrelsen, så hold øje med dem. De skal være let gyldne, når de er færdige

  • Når bagetiden er gået, så start med at tage en enkelt bolle ud - hvis den ikke falder sammen, er de færdigbagte

Når bollerne er afkølede, skæres de over og fyldes med syltetøj, creme og flødeskum - eller lige præcis det fyld, som du synes er bedst.

Pyntes med drysset flourmelis eller glasur med pynt.

Velbekomme!

Dejligt med en lille hjælper, når der skal bages fastelavnsboller

Dejligt med en lille hjælper, når der skal bages fastelavnsboller

Æggene slås ud i en beholder, inden de røres i dejen

Æggene slås ud i en beholder, inden de røres i dejen

Sæt posen i en beholder, inden du fylder dejen i

Sæt posen i en beholder, inden du fylder dejen i

Brug en sprøjtepose eller en almindelig frysepose

Brug en sprøjtepose eller en almindelig frysepose

Sprøjt ud i klatter med lidt højde

Sprøjt ud i klatter med lidt højde

Husk ikke at åbne ovnlågen under bagningen

Husk ikke at åbne ovnlågen under bagningen

Lysebrune og har bevaret højden - godkendt!

Lysebrune og har bevaret højden - godkendt!

Et enkelt fint drys flormelis løfter lige fastelavnsbollen et niveau

Et enkelt fint drys flormelis løfter lige fastelavnsbollen et niveau

En god kop kaffe, hjemmelavet fastelavnsbolle med letpisket fløde - og her med æblemos -  så bliver det ikke bedre

En god kop kaffe, hjemmelavet fastelavnsbolle med letpisket fløde - og her med æblemos - så bliver det ikke bedre



Det er vildt

Det er vildt

Weekend

Weekend