Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Stive muskler og led

Stive muskler og led

Derfor er det så vigtigt at strække ud, når man bliver ældre

Mit barnebarn, som studere fysiologi på universitetet i Christchurch, har netop fortalt mig, hvor vigtigt det er, at jeg strækker ud - både efter træningen, men også i det hele taget.

Når vi bliver ældre, begynder vores krop nemlig at opleve naturlige ændringer - muskler og led bliver stive, og vores bevægeligheden bliver indskrænket.

Det kan vi faktisk selv gøre noget ved.

Ved at strække ud regelmæssigt kan vi opnå mange fordele og blive ved med at være fleksible og aktive i vores ældre år.

Fordele ved at strække ud

#Bevar din fleksibilitet
Vores muskler og led bliver strammere og mindre fleksible med årene. Det kan føre til begrænset bevægelse og kan øge risikoen for skader.

Ved at strække ud regelmæssigt kan vi forbedre vores fleksibilitet og bevare vores bevægelighed.

Fleksible muskler og led gør det også lettere at udføre daglige aktiviteter som at bøje sig ned, løfte genstande og bevæge sig uden smerter eller ubehag.

#Forebyg skader
Når vores muskler og led bliver stive, øges risikoen for skader, når vi udfører fysiske aktiviteter.

Ved at strække ud inden træning eller anden fysisk aktivitet, forbereder vi kroppen og mindsker risikoen for forstuvninger, muskelspændinger og andre skader.

Strækøvelser hjælper samtidig med at forbedre blodcirkulationen og øger musklernes elasticitet, så de bliver mere modstandsdygtige over for skader.

#Smertelindring
Mange ældre mennesker har kroniske smerter i muskler og led. Her kan strækøvelser være en effektiv måde at lindre smerter på.

Ved at strække ud øger vi blodgennemstrømningen til musklerne, som dermed kan hjælpe med at mindske inflammation og lindre smerten. Desuden kan strækning af spændte muskler og led hjælpe med at reducere muskelspændinger og forbedre kropsholdningen, som igen kan bidrage til at mindske smerter.

#Forbedring af balance og koordination
En anden fordel ved at strække ud er forbedringen af balance og koordination. Udstrækning kan nemlig påvirke nervesystemet positivt ved at forbedre kommunikationen mellem hjernen og musklerne.

Når vores muskler og led er stive, kan det være svært at opretholde en god balance og koordination.

3 enkle strækøvelser

Ved at inkludere strækøvelser i vores daglige rutine kan vi styrke vores muskler og forbedre vores balance og koordinationsevner. Dette kan reducere risikoen for fald og forbedre vores generelle mobilitet.

Prøv at udføre nogle enkle øvelser.

Skulderstrækninger:

Træk forsigtigt dine skuldre op mod ørerne, og hold i nogle sekunder, før du slapper af.

En enkel øvelse - let at lave og udstrækker skuldermusklerne

Benstrækninger:

Løft et ben op og stræk det ud foran dig, mens du sidder på en stol. Hold strækket i nogle sekunder og gentag med det andet ben.

Udstrækning af benene - vip eventuelt med tæerne og mærk hvordan det strammer

Rygstrækninger:

Stå med fødderne skulderbredde fra hinanden og læg dine hænder på hofterne. Bøj forsigtigt bagud og hold i nogle sekunder, før du vender tilbage til startpositionen.

Let udstrækning af ryggen

Aldrig for sent

At strække ud er en vigtig del af at opretholde vores krops bevægelighed og fleksibilitet, især når vi bliver ældre.

Ved at inkludere strækøvelser i vores daglige rutine kan vi for forebygge skader og bevare fleksibilitet og forbedre balance.

Husk - det er aldrig for sent at begynde at strække ud, selv i seniortiden.

Farvel og på gensyn

Farvel og på gensyn

Weekend vibes uge 28 - 2024

Weekend vibes uge 28 - 2024