Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Favn livet i seniortiden

Favn livet i seniortiden

Sådan udfordrer jeg livet i seniortiden

Efterhånden har jeg været folkepensionist i en del år - og hvordan har det så været.

Jo, det var egentlig let nok at vænne sig til ikke at skulle på arbejde, men det var lidt sværere at vænne sig til, at der kun kommer et mindre beløb ind på kontoen hver måned.

Heldigvis er min mand en Excel haj og har lavet en langsigtet plan over vores økonomi, så der er helt styr på økonomien i fremtiden. Det er vigtigt at have en konkret plan for, i hvilken rækkefølge man tager hul på de forskellige dele af formuen. 

Vi har på den måde designet vores liv til både at have frihed og tid til at gøre lige, hvad vi har lyst til, og ikke mindst - hvad der gør os glade.

Samtidig skal vi passe på os selv. Vi skal holde os i gang, så vi bevarer livsglæden og overskuddet. Det betyder:

  • Op med pulsen
    Vi skal sørge for at styrke hjertet, for muskulaturen omkring hjerte bliver svagere jo ældre vi bliver. Ved at dyrke motion kan vi styrke muskulaturen og nedsætte risikoen for hjertekarsygdomme. Vi skal helst være aktive 30 minutter om dagen, og det behøver ikke at være hverken cykling eller løb - en rask gåtur er lige så godt - selv føler jeg mig rigtig godt tilpas efter en tur i naturen, men allermest, når jeg spiller badminton sammen med andre friske seniorer. Husk det er aldrig for sent at dyrke motion.

  • Find balancen
    Balancen er vigtig, når man bliver ældre. Jeg har fundet ud af, at min balance ikke er helt så god længere. Jeg prøver derfor hver dag at øve mig i at stå på ét ben og skrive ugedagens navn i luften med fødderne - prøv det - det er mega svært.

  • Sund kost
    Der snakkes meget om kost i medierne. Vi skal spise mindre kød og flere grøntsager. Jeg er for så vidt enig, men i seniortiden går det stærkt med at miste muskelmasse, så hvis vi gerne vil være fysisk aktive og klare os selv mange år i fremtiden, skal vi sørge for at få rigeligt med protein. Det kan være både fra kød, fisk, bønner og nødder. Vi prøver at indarbejde godt med proteiner både morgen, middag og aften. Ja, selv det søde til aftenkassen indeholder proteiner.

  • Mental sundhed
    Den metale sundhed må vi heller ikke glemme. Hjernen skal holdes i gang, og der er frit valg på alle hylder. Jeg tror på, at strikketøjet kan holde min hjerne i gang sammen med min interesse for It, tekst og billeder. Min mand sværger til Soduko, slægtsforskning og Excel regneark eller at læse en god bog.

  • Sociale relationer
    Styrk dine relationer eller gå ind ad nogle nye døre. Lav frivilligt arbejde, gå til foredrag, koncert eller madlavning og mød nye mennesker. Tilbuddene er mange i seniortiden. Nu har vi også tiden til at invitere vennerne til spisning onsdag aften, for ingen skal på arbejde dagen efter. Det er da luksus.

For mig handler det gode seniorliv også om at gribe nuet og skabe et liv med mange gode øjeblikke.

Tid til at lave bananpandekager til morgenmad

Tid til at lave bananpandekager til morgenmad

Tid til at nyde naturen

Tid til at nyde naturen

Tid til at dyrke relationerne

Tid til at dyrke relationerne

En hjemmelavet delikatesse

En hjemmelavet delikatesse

Weekend vibes uge 30 - 2024

Weekend vibes uge 30 - 2024