Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

1,  2, 4 - nu skal der være 10

1, 2, 4 - nu skal der være 10

Det handler om vores affald

I gamle dage havde vi én stor affaldsspand under vasken til det hele.

Så fik vi to affaldsspande under vasken - en til køkkenaffald og en til resten.

Lige nu har vi fire sorteringsspande under vasken - køkkenaffald, restaffald, pap/papir og metal/glas, men inden længe skal vi have 10 sorteringskategorier for at leve op til regeringens visioner om mindre affald, mindre spild og mere genbrug.

For at det skal kunne lade sig gøre at sortere 10 typer affald i en almindelig husstand forventes det, at et almindeligt parcelhus skal have 2-4 spande med flere rum forsynet med affaldspiktogrammer.

Tænk på miljø og fremtid

Der er vel ingen, der ikke synes, at det er en god ide at sortere affald. Selvfølgelig skal vi sortere vores affald så meget som muligt. Vi skal tænke på miljøet og vores børnebørns fremtid.

Problemet er bare, hvor skal vi få plads til de mange forskellige beholdere - både indenfor og udenfor?

IKEA er genial

Herhjemme har vi valgt at bruge megen plads til affaldssortering og har et rigtig fint system fra Ikea med plads til 5 beholdere. I skuffen ovenover har jeg karklude, plasticposer og andet rod, så mon ikke jeg kan finde plads til 5 ekstra beholdere i den skuffe. Jeg sætter min lid til, at Ikea har en brugbar løsning - også til den øverste skuffe, så tallet bliver 10

Hvilke løsninger har I derhjemme?

Den 5 spand bruges til opbevaring af kartofler, løg m.m.

Den 5 spand bruges til opbevaring af kartofler, løg m.m.

Vores pinse

Vores pinse

Spritten har sat sine spor

Spritten har sat sine spor