Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Ting tager tid

Ting tager tid

Køkkenmakeover 2

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde forestillet mig, at det skulle tage så lang tid for at lave en køkkenmakeover, men det gør det altså. Alting skal passe på millimeter sammen med det gamle, det har været nødvendigt at flytte eltilslutning, og afløbet skal kringles, så det passer til den nye vask og affaldssorteringen nedenunder. Det er dejligt, at jeg har sådan en dygtig handyman, som kan det hele.

Vasken er i hus

Jeg har ledt på nettet - været i alle butikker i området for at finde den rigtige vask med de rigtige mål til lige netop vores behov - og så den kan være i skabet med både quooker og Ikea affaldssortering.

Vi har nemlig en quooker i underskabet under vasken. Den er jeg ret glad for og vil nødig undvære. Den fylder en hel del, så det skal der tages højde for. Samtidig har vi det geneiale affaldssorteringssystem fra Ikea, som vi også gerne vil have plads til. Vasken må altså ikke være for dyb, og heller ikke for bred.

Jeg havde tænkt mig, at vasken skulle være sort og fandt faktisk også en på nettet, som passede i målene. Der var 5-7 dages leveringstid, så jeg søgte videre.

Der er ikke meget plads at give af under vasken

Der er ikke meget plads at give af under vasken

Gul og gratis

Jeg kan rigtig godt lide designet på vores nye vask - og er blevet rigtig glad for, at den er i stål

Jeg kan rigtig godt lide designet på vores nye vask - og er blevet rigtig glad for, at den er i stål

Mit øje spottede en annonce i Gul og gratis. En helt ny vask - kun brugt til demonstration til salg for fornuftige penge. Vasken var tæt på at have de nødvendige mål, men……

den var i stål

Okay - den så faktisk fin ud, så vi besluttede at kigge nærmere på den.

Vasken var så fin og ret elegant i formen. En dygtig håndværker vil (måske) kunne få vasken til at være der - der mangler 2 mm. Jeg var fortrøstningsfuld, for jeg har nemlig både en dygtig elektriker, tømrer, VVS’er og altmuligmand i én og samme person her i huset.

Den fine vask skiftede derfor ejer - og manden i huset måtte stå sin prøve.

Det lykkedes at få vasken til at være i skabet - og jeg er meget tilfreds med den flotte, firkantede vask - perfekt.

Induktion

Det var med spænding, jeg så til, da der blev skåret hul i bordpladen til induktionskogepladen. Det er min første induktionskogeplade, og jeg er spændt på, hvordan den virker. Jeg har testet alle mine gyder og pander med en magnet, og der er to gryder og to pander, der kan bruges - resten ryger ud - også de gode kobbergryder fra Polaris.

Spændende med min første induktionskogeplade

Spændende med min første induktionskogeplade

Jeg tog et hurtigt billede søndag morgen af gryderne og satte dem til salg på Markedsplace - og vupti - indenfor fem minutter havde seks henvendt sig for at få fat i de to gryder. Det var vist for billigt - men pyt - nu er de væk.

Op eller ned

I tankerne havde jeg forestillet mig, at ovnen skulle være helt tæt op ad køkkenbordet - både fordi det ser pænest ud, men også på grund af arbejdsstillingen, når man skal åbne ovnlågen. På den måde kunne jeg også få en lidt større skuffe under ovnen.

Efter at have nærstuderet brugsanvisningerne på både kogeplade og ovn var vi forvirret. I brugsanvisningen for kogepladen står, at der skal være min. 5 cm fra underkant kogeplade til overkant ovn. I brugsanvisningen for ovnen står, at der skal være min 0,5 cm fra overkant ovn til underkant kogeplade - altså lidt en forskel.

Vi ringede til køkkenfirmaet Designa, hvor vi havde købt begge ting for at få vejledning. Vi fik en god snak med Peter, fra Designa, og han anbefalede os klart at lave så meget luft som muligt under kogepladen - altså ovnen så langt ned som muligt. Han fortalte, at der er mange kogeplader, der simpelthen “brænder af”, på grund af, at de ikke kan komme af med varmen.

Vi valgte at følge Peters råd med et tilsætningsstykke foroven og en mindre skuffe forneden.

Et tilsætningsstykke mellem ovn og bordplade og en lille skuffe forneden - det kan godt gå an

Et tilsætningsstykke mellem ovn og bordplade og en lille skuffe forneden - det kan godt gå an

Når man ikke køber nyt

Der manglede selvfølgelig beslag til vasken, som jeg havde købt på Gul & Gratis. En henvendelse til sælgeren gav ingen resultat - selv om han sagde, at den var ny, da vi købte den (havde kun været brugt til demonstration), så var den lige pludselig ikke ny, og mente, at det var naturligt med mangler.

Øv altså - beslagene var nemlig ikke helt almindelige, men selvfølgelig designet lige til den fancy italienske vask. Min kloge handyman arbejder på en løsning, så vasken kan spændes fast - forhåbentlig meget snart 😍

Hvad mangler vi nu?

  • Vi mangler at købe en emhætte, som selvfølgelig også skal have nogle helt præcise mål og til den helt rigtige pris

  • Vi mangler at oliere lister og montering af samme

  • Vi mangler at male loft og vægge + eventuelt øverste låger

  • Vi mangler at sætte spisepladen op

  • Vi mangler nyt køkkengulv

  • Vi mangler at lukke huller mod loftet

  • Vi mangler sidste oprydning i skuffer og skabe

Vender tilbage med sidste del af Køkkenmakeover, når alt står færdigt.

Med livet foran sig - og med livet bag sig

Med livet foran sig - og med livet bag sig

Ingen sommer uden is

Ingen sommer uden is