Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Vores pinse

Vores pinse

Hygge, bygge, lykke

Jeg synes, at pinsen er noget særligt. Jeg kan godt lide traditioner - traditioner er fællesskab. Engang havde vi en tradition i pinsen, at vi altid mødtes med to hold af vores venner med alle vores børn. Det ene par boede på en landejendom, og det var som regel her, vi mødtes - der var bedst plads. Jeg husker, når vi sad vi på skrænten ned mod åen og grillede masser af pølser på bålet, mens børnene løb rundt og legede. Det var dengang børn kravlede i træer og fangede haletudser i åen. Der blev givet los af sodavand til børnene og håndbajere til de voksne og sengetid var der ikke noget, der hed. Den sorte labrador, Diana, passede godt på sine otte små hvalpe, som nysgerrigt løb efter børnene og bed dem i snørebåndene. Sent på aftenen stoppede vi de tre børn ind i “Boblen” og kørte hjem. Sådan var det i mange år, indtil vi stille og roligt sivede fra hinanden. Sådan går det vel nogen gange?

Og pinsesolen dansede

Da vi var helt unge og ikke havde børn, mødtes vi med vennerne over nogle øl og skulle da se pinsesolen danse. Det betød, at når vi gik hjem fra fest tidligt om morgenen, tog vi forbi restauranten, som dengang lå i skoven ved søen. Jeg kan stadig mindes duften af morgenkaffe og de varme rundstykke. Bagefter lejede vi en robåd og sejlede ud på søen og nød den stille morgenstund, mens pinsesolen stod op.

Forsigtigt knus til børnebørnene

Efter måneder i Corona afstand fra børn og børnebørn har vi haft besøg af det mindste barnebarn for en kort stund.

Vi var enige om, at nu var det tid til en krammer. Det har virkelig været et savn gennem de sidste måneder - hold da op hvor var det dejligt at kramme ham igen. Håber også, at de andre tre snart kommer forbi til en bedstemor- og bedstefarkrammer.

Dejligt med en krammer igen

Dejligt med en krammer igen

Byggeprojektet

Byggeprojektet har ligget lidt stille her i pinsen. Der er ved at ske forberedelse til en glasskydedør i mellem entréen og den nye tilbygning. Vi var meget i tvivl, om den skulle være der, men jeg kan se nu, at det er så godt, at vi valgte den til.

Bobler l i haven

Årets første sommerdag indbød til at nyde et glas bobler i haven i det skønne vejr. Jeg er meget glad for bobler og har fundet en virkelig god Cremant på tilbud hos nemlig.com i denne uge.

Skønne bobler på årets første sommerdag

Skønne bobler på årets første sommerdag

Hurra for Aarstiderne

Vi har afprøvet to lækre salater fra Aarstiderne - en Salade Nicoise og en Cæsarsalat. Alle ingredienserne blev leveret med udførlig opskrift, og der var mere end rigeligt til fire personer i hver kasse. Det er virkelig salater, der kan anbefales. Nemt og lækkert. Salaterne kan spises både som frokostret eller som aftenmåltid. Jeg bagte et lækkert brød til og lavede min yndlingssauce Alkadaise fra Alkaline Institute.

Lækre friske salater fra Aarstiderne

Lækre friske salater fra Aarstiderne

Salade Nicoise

Salade Nicoise

Cæsarsalat

Cæsarsalat

Webinar

Jeg nåede også lige et webinar hos Alkaline Institute omkring Omega 3 fedtsyre. Simonne Holm forklarede, hvordan Omega 3 fedtsyrer booster cellerne i vores krop og om alle de sundhedsmæssige fordele der er med Omega 3 tilskud. Omega 3 fedtsyrer er åbenbart noget, som mange af os mangler, og som kan forebygge livsstilssygdomme, så jeg overvejer, om jeg skal prøve at få et ekstra tilskud.

En specialitet

Jeg har fundet et sted, hvor jeg kan købe varmrøget kylling. Det synes jeg er rigtig lækker sommerspise, som jeg tit købte førhen, men ikke har kunnet finde længe. Jeg handler næsten alt på nettet, og kyllingerne er selvfølgelig ingen undtagelse.

Tre store kyllinger blev leveret i flamingokasser på køl fra e-gastro. To af dem røg i fryseren og én i ovnen 30-40 minutter ved 180 grader og derefter i køleskabet. Jeg lavede tre retter af én kylling:

  1. Lune, hele lår med pommes frites af søde kartofler og blandet salat

  2. Koldt brystkød i skiver med dampede asparges og Alkanaise

  3. Hønsesalat af resterne med bacon, spinat, ærter og æbletern

Det er også her, jeg købte de ølmarinerede svineskanker, som vi fik Store Bededag.

Røget kylling - en specialitet

Røget kylling - en specialitet

Hverdagen er den bedste

I morgen er det hverdag igen. Jeg holder utrolig meget af Dan Turells digt “Hyldest til hverdagen”. For os i seniorlivet, er der ikke den store forskel, om det er weekend eller hverdag, men alligevel synes jeg, at hverdagen er anderledes - faktisk den bedste. I morgen starter vi dagen med at læse nyheder på nettet, tjekke aktiekurserne, de nyeste Coronatal og ordne administrative ting som kontakt til revisor m.m. Jeg kan mærke, at livet pulserer lige udenfor vinduerne. Det kan jeg godt lide.

Hverdagen er den vigtigste

Hverdagen er den vigtigste

Sæt familien på væggen

Sæt familien på væggen

1,  2, 4 - nu skal der være 10

1, 2, 4 - nu skal der være 10