Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Sundhed i seniortiden

Sundhed i seniortiden

Dit helbred er din skat

Det er nu - i seniortiden, du skal have fokus på dit helbred og din sundhed og holde dig mentalt og fysisk i form.

Bliv ved med at dyrke din hobby, hvis du har sådan en, løse soduko, spille kort eller lave noget kreativt med dine hænder - for eksempel strikke. Det er altsammen med til at holde dig mentalt sund.

At strikke holder dig mentalt sund

Det handler om styrke

Det handler om at opbygge en stærk krop, som skal bære dig ind i alderdommen - og kroppen skal opbygges nu.

Det er især vigtigt at styrke de store muskler omkring lår og hofter. Det er dem, der skal bære dig hver eneste dag. Gå en tur, spil kroket eller gå i haven - hvert skridt tæller.

Husk det er aldrig for sent at begynde at dyrke motion. Udover at styrke kroppen bliver man også glad i låget af at dyrke motion.

I motionscentrene landet over er der specielle hold for seniorer. Her bliver der svedt og trænet og samtidig plads til smil og en god kop kaffe og hyggeligt samvær efter træningen. Hvis du ikke har lyst til at gå i motionscenter, kan du lave rigtig mange øvelser hjemme på stuegulvet eller bare nøjes med at gå en frisk tur hver dag.

Selv dyrker jeg motion i motionscenteret to gange om ugen. Jeg træner i intelligente maskiner, som automatisk indstiller den vægt, som passer til mig.

Jeg vil gerne give dig et kærlige indspark til at huske, at bevægelse og motion er sundt og booster både humøret og hjertesundheden - og det er aldrig for sent at komme i gang.

Det er aldrig for sent at gå i gang med motion

Tænk over hvad du putter i munden

Kosten er også vigtig i seniortiden.

Hvis du har lysten, har du nu tiden til at lave god og sund mad. Jeg vil elske at dele sunde opskrifter både til hverdag og fest her på siden.

Når vi bliver ældre, taber vi muskelmasse - faktisk allerede ved halvtredsårsalderen. Det er derfor vigtigt at få nok med proteiner, som opbygger og reparerer knogler og muskler.

Hvis du har en sød tand, så kan du finde opskrifter på sunde sager fyldt med proteiner her på siden.

Sund kost kan for eksempel være middelhavskost, som består mest af fisk og skaldyr, frugt, grøntsager, bønner, nødder og bælgfrugter og sunde fedtstoffer som olivenolie istedet for rødt kød. Gode proteinkilder er også fjerkræ, vildt eller mælkeprodukter som eksempelvis ost, eller fra vegetabilske kilder som linser eller kikærter.

Energien ligger i søvnen

En god nattesøvn giver mere energi til næste dag. Du skal helst have 8 timers søvn. Ved at få en god nattesøvn forbedrer du både din sundhed og din trivsel markant.

Hvis du generelt har søvnproblemer vil du opleve, at din søvn bedres, hvis du er fysisk aktiv hver dag. Prøv for eksempel at gå en lille tur på en halv times tid hver eftermiddag eller aften.

Jeg har selv afprøvet forskellige naturlige midler til at få en god søvn.

Et rigtig godt råd er for eksempel at drikke et glas kirsebærsaft morgen og aften - eller allerbedst en ordentlig håndfuld friske kirsebær en halvtimes tid, inden du går i seng. Kirsebær har nemlig et markant højt indhold af melatonin, som fremmer søvnen - og det virker.

Kirsebær smager ikke kun godt - de er gode for din søvn

Weekend

Weekend

Nemt og gratis regnskabsprogram

Nemt og gratis regnskabsprogram