Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Proteinbrød

Proteinbrød

Sådan sniger jeg proteiner ind i brødet

Det er vigtigt at få masser af proteiner i seniortiden - proteiner kan nemlig bygge din muskelmasse op.

Der er masser af proteiner i skyr, men jeg spiser ikke mælkeprodukter - jeg kan simpelthen ikke lide mælkeprodukter, men nu har jeg fundet en vej til at få de gode proteiner - nemlig skyrbrød.

Brød med skyr - det kan jeg altså godt spise - og så er det jo også glutenfrit,

Jeg har fundet opskriften her

TIP!
Som et ekstra tip kan jeg fortælle, at jeg bagte mit brød i Airfryeren - 25 minutter ved 200 grader - og det blev helt perfekt.

Opskrift på luftigt skyrbrød

  • 500 gram skyr naturel

  • 4 æg

  • Ca. 3 dl havreklid

  • 1 dl loppefrøskaller

  • 3 teskefulde bagepulver

  • 1 tsk. salt

  • 4 tsk. kardemomme

  • Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys

Fremgangsmåde

Æg piskes luftige.

Tilsæt skyr, salt, kardemomme og loppefrøskaller.

Derefter røres klidene i lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en tyk grød.

Rør derefter bagepulver i.

Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.

Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.

Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.

Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt. Så kan du måske nøjes med at lune en enkelt skive i brødristeren de næste par dage.

Skyrbrødet klar til Airfryeren

Friskbagt lækkert, luftigt skyrbrød

Weekend

Weekend

Bliv ved med at lære hele livet

Bliv ved med at lære hele livet