Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend

Weekend

Havemøblerne frem, sommerbaren er åben i begrænset tidsrum, der pudses vægge i kælderen, Sika på menuen

Vejret var fantastisk i weekenden - fredag kom havemøblerne frem, og vi nød at sidde på vores yndlingsspot under nøddetræerne i haven.

Her sidder vi tit og nyder et glas vin, hvadenten det er hverdag eller weekend, men vi er lidt på vandvognen i denne tid. Vi prøver simpelthen at leve sundere og skære det usunde fra herunder alkohol.

Det betyder for os, at proppen kun bliver slået af flasken i weekenden og i kun i begrænsede mængder. Det er dødhyggeligt at sidde og sludre over et glas vin, men vi prøver at gøre en indsats for at komme diverse skavanker til livs.

Sommerbaren åbnede fredag eftermiddag

Ny elgrill

Den nye elgrill fra Weber blev også fundet frem.

Jeg skal lige have læst manualen godt igennem, inden vi rigtigt tager den i brug. Jeg tror, at elgrillen lige er noget for os. Vi har slet ikke tålmodigheden med kul, og efter diverse problemer med den gamle gasgrill, er vi altså nu overgået til den elektriske.

Vi fik ryddet op både i haven og i garagen, og endelig fik vi givet græsplænen en gang gødning, ligesom roserne og rhododendronbedet også fik en gang gødning. Nu må det godt regne 😊

Så pudses der vægge

Søndag startede vi med at bore huller i soklen bagest i skabene i kælderen og efterfølgende sprøjte et fugtsikringsmateriale ind i hullerne.

Senere søndag kom vores søde nabo og hjalp med at pudse vægge i kælderen. Hvor har jeg ventet på, at det arbejde skulle gå i gang.

Vi har valgt at pudse i en blanding med hvid cement, og vi var meget spændte på resultatet. Meningen er nemlig, at vi ikke behøver at male bagefter, men at væggen fremstår lækker hvid i én arbejdsgang. Dog skal det første rum her males med en diffusionsåben maling, mens de andre rum kan nøjes med pudselaget.

Så er vi klar til at pudse her

Så er der pudset - den endelig farve kan ikke ses, da væggen ikke er tørret op endnu

Roser i forhaven

I flere år har jeg drømt om en forhave fuld af roser, og nu er drømmen ved at gå i opfyldelse.

Jeg er nemlig ved at planlægge et rosenbed i forhaven - et rigtig gammeldags bed med buketroser, som jeg kan plukke af. Foreløbig afventer jeg en opringning fra rosenkyndige, som skal rådgive mig om, hvilke roser, jeg skal vælge, og hvor mange.

Jeg krydser fingre for, at jeg allerede kan plukke de første buketter om nogle måneder.

Det er her, jeg skal have plantet roser

Glæder mig så meget til at plukke masser af rosenbuketter

Sika på menuen

Godt trætte efter søndagens blandearbejde i kælderen, blev menuen en af de hurtige - en sandwich med hakket Sika hjortekød - nem at lave, fedtfattig og rig på proteiner - indtaget foran skærmen i stuen.

Nu er vi klar til en ny uge og glæder os til næste weekend, hvor vores søde nabo hjælper os videre med pudsearbejdet i kælderen.

Burger med Sika hjort

Store Bededag er her (lidt) endnu

Store Bededag er her (lidt) endnu

Proteinbrød

Proteinbrød