Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend

Weekend

Nyt hår, hjemmelavet kryddersmør, akutafdelingen igen, mors dag, havfruen kom til byen

Endelig frisørdag

Efter jeg har fået klippet pandehåret kort igen, kan jeg virkelig mærke, når jeg trænger til et frisørbesøg. Så skal det bare være NU. Pandehåret er helt umuligt, når det bliver for langt.

Jeg plejer at få reflekser i håret i den kolde farvetone, men denne gang fik jeg en varm farve reflekser i håret og blev klippet i lange etager, som giver et fantastisk liv i håret.

Min frisør Susanne fra Hairstyle er simpelhen så dygtig til at klippe - og til at finde det helt rigtige look til mig. Jeg er super godt tilfreds med resultatet.

Jeg er virkelig glad for min nye klipning med lange etager

Hjemmelavet kryddersmør

I Aarstidernes forårskasse, som blev leveret fredag, var der et bundt ramsløg. Det blev straks omsat til kryddersmør og lagt i fryseren. Jeg glæder mig til at tage det op en mørk efterårsdag og pynte en lækker bøf med det skønne og smagfulde ramsløgsmør.

Opskriften er simpel: Hak et bundt ramsløg - fint eller groft som du synes - og rør det med blødt smør. Puttes på bagepapir og rulles til en pølse. Derefter direkte i fryseren med bagepapir og det hele.

Sæsonen er kort - benyt lejligheden til at samle de skønne ramsløg

Ramsløgsmør klæder en god bøf og kan bruges hele året

Aflysning af gæster igen

Manden i huset har i et stykke tid været plaget af stærke mavesmerter, og det har udløst flere besøg hos vagtlægen og indlæggelse på akutafdelingen, uden man har fundet årsagen.

Vi besluttede derfor at aflyse de gæster, som ellers skulle have besøgt os lørdag.

Godt det samme - for efter et besøg hos egen læge fredag morgen blev han indlagt igen på akutafdelingen, og denne gang blev han scannet. Scanningen viste en stor håndfuld sten i den ene nyre og en enkelt i den anden. Planen er nu, at han skal til specialisterne i Skejby i starten af næste uge, og forhåbentlig kan de hjælpe ham af med problemerne der.

Fredag eftermiddag og aften i en seng på hospitalet

Hvorfor danner man nyresten?

Nyresten er faktisk ikke så sjældent. De dannes af krystaller, der kan vokse og klistre sig sammen til egentlige sten. Krystallerne dannes hovedsagelig, når man indtager for lidt vand. Et fornuftigt indtag af vand vil være 2-3 liter om dagen, så man undgår, at der dannes sten. Det bliver en ny stil fremover.

At være mor er det største

Søndag var det mors dag, og vi var inviteret til mors dags kaffe hos sønnike og svigerdatter. Udover kaffen, rundstykkerne og den dejlige æggekage, som pigebarnebarnet havde lavet, ventede der en flot rose til mor. Så bliver man da blød om hjertet ❤️

Senere på dagen dukkede yngstebarnet op med en gratiale til mor. En meget spændende gave med vidunderligt duftende shampoobar og balsambar til håret - har aldrig hørt om det før, men glæder mig så meget til at prøve de to nye produkter. Der var også to blomsterfrøblandinger - en med skoveng og en med spiselige blomster til salatskålen. Skønne, skønne gaver som går lige i hjertet ❤️

Smuk rose fra sønnike til mor

Skønne, spændende gaver fra yngstebarnet til mor

Er det ikke smukt ❤️

Havfruen kom svømmende fra fjorden

Søndag var planlagt med et besøg på Langelinie, som er vores bystrand, sammen med børnebørnspigerne i gaden. Her var der lavet et kulturarrangement, hvor vi blandt andet kunne møde havfruen Karin, som kom svømmende ind mod de mange gæster, som stod og ventede på hende ved stranden.

Havfruen havde lagt op til, at alle børn kunne få en snak med hende og også få taget et billede sammen med hende, men mine to børnebørnspiger var for generte og ville ikke tættere på hende. Jeg havde ellers lige forestillet mig et billede af de to piger og havfruen.

I stedet gik vi rundt på det dejlige areal ved lystbådehavnen og Langelinie og kiggede på de forskellige aktiviteter, som blandt andet spejderne havde arrangeret. Der blev blæst sæbebobler, lavet snobrød, malet på sten og meget andet, ligesom Komediehuset leverede skøn underholdning a’la Badehotellet.

Vejret var pragtfuldt, og det så ud som om, at folk virkelig hyggede sig.

Havfruen hoppede i vandet midt i fjorden

Havfruen slog med halen, inden hun gjorde sig klar til at lade sig fotografere sammen med børnene

Det var så hyggeligt at være sammen med de to her

Komediehuset leverede hyggelig underholdning a’la Badehotellet

En flot sort sten blev malet med guld

En dejlig dag med børnebørnspigerne

Store Bededag er her endnu

Store Bededag er her endnu

Spis søde kartofler og få et langt liv

Spis søde kartofler og få et langt liv