Det dufter af jul
Sprøde vafler
Ingen december uden vafler eller æbleskiver.
I min barndoms jul lavede min mor altid vafler. De blev lavet i et rundt vaffeljern, hvor vaflerne var udformet som hjerter.
Til vaflerne fik vi flødeskum vendt mede solbærsyltetøj. Det smagte fantastisk.
Jeg har faktisk stadig vaffeljernet i et skab i kælderen, men det er ikke brugt i mange år.
Jeg har mest lavet æbleskiver i december, men efter jeg fik induktionskomfur, virkede min æbleskivepande ikke længere.
Så nu er det vafler, der skal lave til en hyggestund.
Jeg turde ikke satse på det gamle vaffeljern, så jeg brugte min egen elgrille med udskiftelige plader.
Jeg har desværre ikke min mors vaffelopskrift, men jeg har fundet en anden, som også er god - jeg tror dog, at jeg udskifter de 2 dl mælk med 2 dl kærnemælk næste gang.
250 g mel
4 tsk. bagepulver
2 æg
50 g sukker
1 tsk. vanillesukker
½ tsk salt
1 dl frisk presset saft fra 1 stor øko appelsin og 1 lille øko citron + revet skal
2 dl mælk (jeg brugte plantefløde)
25 g smeltet smør
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser
Tilsæt mælk og citrussaft
Tilsæt æg og rør godt rundt
Tilsæt revet appelsin- og citronskal
Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør godt rundt
Varm vaffeljernet op og smør pladerne med lidt smeltet smør.
Fyld ruderne med dej, luk sammen og bag i et par minutter til vaflerne er sprøde.
Kom dem I et fad og hold dem varme i ovnen ved 100 grader