Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

 Lad det dufte af jul i november - det er tid til julebag og julemusik

Lad det dufte af jul i november - det er tid til julebag og julemusik

Få opskriften på de skønneste juleboller. Det dufter af jul, når de skønne juleboller er i ovnen

Juleboller med appelsin er nok en af mine bedste opskrifter.

Selv om vi kun er i november, må julestemningen gerne så småt begynde at indfinde sig hjemme hos os.

Jeg har derfor tænkt mig at bage en stor portion af de her top-lækre juleboller:

Juleboller - 24 stk.

  • 3 mælk (jeg brugte 2 dl plantefløde og 1 dl vand)

  • 2 økologisk appelsiner (1 dl saft - og skallen fra én appelsin)

  • 2 tsk. stødt kardemomme

  • 2 tsk. kanel

  • 50 g gær

  • 2 æg

  • 100 g flormelis

  • Ca. 500 g hvedemel

  • Ca. 300 g grahamsmel

  • 1 tsk. salt

  • 200 g blødt smør

  • 125 g mørk chokolade

  • 70 g mandler eller hasselnødder

Sukkervand

  • 50 g sukker

  • 1 dl varmt vand

Sådan gør du

Opvarm mælken til den er lun og opløs gæren her i

Tilsæt appelsinsaft, revet appelsinskal, kardemomme og kanel

Tilsæt æg, flormelis, de to slags mel og salt under omrøring

Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper kanterne på skålen

Tilsæt det bløde smør og ælt ind i dejen

Hak mørk chokolade og nødderne groft, kom i dejen, og ælt til det er godt fordelt

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en time med et fugtigt viskestykke over

Form 24 boller og sæt på bageplade med bagepapir. Hvis dejen er klistret, kan du bruge en ske

Lad bollerne hæver i yderligere en halv times tid

Pensl bollerne med sukkerblandingen og drys med hakkede mandler eller hasselnødder

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til de er gyldne

Spises lune med iskoldt smør

Prøv at udskifte noget af hvedemelet i dit bagværk med lidt grovere melsorter

Der er masser af sunde sager i julebollerne - appelsin, mørk chokolade og mandler

Appelsiner og kanel sender en duft af jul ud i køkkenet

Bollerne bliver ekstra lækre, når de pensles med sukkervand og drysses med hakkede mandler

Duftende, sprøde juleboller

Julebollerne nydes lune med iskoldt smør og en god kop kaffe

Weekend

Weekend

Ny kjole til årets julefrokoster?

Ny kjole til årets julefrokoster?