Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Simremad

Simremad

Vintergryde med oksekød, rødvin og bacon

I går havde vi gæster til spisning - en helt almindelig tirsdag - og så alligevel ikke.

Vi fulgte nemlig med i præsidentvalget i USA, som var mere end spændende.

Jeg havde lavet en gryderet på forhånd, så jeg havde tid til at hygge mig med gæsterne.

Opskriften har jeg fundet her

Ingredienser

  • 500 g oksekød i strimler

  • 25 g smør til stegning

  • 3 løg

  • 250 g champignoner

  • 150 g bacon i tern

  • salt

  • peber

  • 1 1/2 dl rødvin (kan udelades)

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 3 dl oksebouillon

  • 3 stilke frisk timian

  • 5 gulerødder

  • 2 tsk majsstivelse

Råsyltede tranebær

  • 100 g friske tranebær eller tranebær fra frost

  • 2 tsk honning

Sådan gør du

Råsyltede tranebær

Vend tranebærrene i honning, og lad dem trække, indtil gryderetten er klar.

Brun oksekødet i smør i en gryde, tag det op, og læg det til side.

Pil løgene, og hak dem. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Svits løg, bacon og champignoner i et par minutter i gryden. Hæld det brunede oksekød tilbage i gryden.

Krydr med salt og peber, og hæld rødvin, hakkede tomater og bouillon ved. Tilsæt bladene fra timiankvistene, og lad det hele simre under låg i 30 minutter, indtil det ligner en sauce.

Serveres med en god kartoffelmos

Traditioner er fællesskab

Traditioner er fællesskab

Weekend vibes uge 44 - 2024

Weekend vibes uge 44 - 2024