Sådan får du 1 kylling til at række til 3 middage
1 kylling - 3 middage
I mit liv i seniortiden sætter jeg pris stor på god mad, mad som kan laves til flere dage, og mad som er økonomisk fordelagtigt.
Jeg køber af og til en røget kylling, som rækker langt og er lækker at spise både kold og varm. En kylling, som ikke er røget, kan selvfølgelig også bruges.
Jeg sætter kyllingen i en 180 grader varm ovn - varmluft. Efter ca. 45 m minutter er den klar til 3 middage - for to.
Kyllingelår med grøntsager
Burger med kyllingebryst
Kylling i asparges
Første middag består helt enkelt af de lune lår fra den hele kylling, som havde fået 45 minutter i ovnen - tilbehør af de grøntsager, som lige er i køleskabet - og måske et par kartofler fra dagen før
Anden middag er en burger, som var bygget op af en hjemmebagt burgerbolle - helt uden mel, smurt med en kikærtehumus, ovenpå skivede bolsjebeder, stegt sprøde på panden, røget kyllingebryst skåret i tern og lynsyltede rødløg. Dertil små tern af søde kartofler og skiver af et par friske, grønne asparges.
Tredje middag en stuvning med kylling og asparges. Jeg lavede en klassisk stuvning, som kan fyldes godt op af en dåse asparges og derefter resten af kyllingekødet, som er plukket i små stykker med tilbehør af rester fra grøntsagsskuffen lige vendt i en wok.