Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Hvad er guldbryllup?

Hvad er guldbryllup?

At være gift i 50 år betyder guldbryllup

Gennem mange år er cirka halvdelen af alle ægteskaber endt med skilsmisse, men alligevel har aldrig før så mange været gift så længe og dermed også kan fejre guldbryllup.

Årsagen til de mange guldbryllupper i disse år, skyldes at de unge mennesker i slutningen af 1960’erne og i 1970’erne giftede sig i en yngre alder end generationerne både før og efter gjorde.

Vi har nået guldet

I dag er en særlig dag - vi har nemlig nået guldbrylluppet - vi har været på en 50 år lang fælles livsrejse og kan se tilbage på et livsforløb med en ungdomstid, uddannelse, arbejde, børn, ferier, sygdom, fælles glæder og sorger.

Vi har ikke ønsket at holde en stor guldbryllupsfest, men har valgt at markere dagen for børn og børnebørn med en uhøjtidelig middag et uhøjtideligt sted.

Men først har jeg lokket manden med til en wellnessdag - bare ham og mig. Her skal vi bare nyde hinanden, indtil vi skal mødes med børn og børnebørn senere på dagen.

For 50 år siden

Jeg var 19 år og manden 21, da vi sagde ja til hinanden i den store hvide kirke på landet, hvor familiegravstedet ligger.

Brudebuketten blev leveret til mine forældres adresse om formiddagen, og jeg anede ikke, hvordan den så ud.

Jeg håbede lidt på fresia, som er en af mine yndlingsblomster, men det havde manden forvekslet med orkideer - det har vi tit grint af siden - orkideer er noget dyrere end fresia.

Jeg stod der i min fine hvide kjole med manden ved min side i det mørke jakkesæt, som var lejet til anledningen, mens vi hørte på præstens ord - noget med, at vi skulle huske at hjælpe hinanden med at pudse vinduer 🤔

Graviditetskvalmen pressede på, og jeg længtes bare efter at komme ud i den friske luft.

Udenfor kirken kom alle gæsterne, og alle som bare havde været til globryllup, hen til os for at lykønske os med dagen. Til sidst var manden så forvirret, at han også begyndte at give hånd og sige tillykke til folk.

Fest i forsamlingshuset

Det var vores forældre, der havde arrangeret festen, og gæstelisten var lang. Alle onkler, tanter, bedsteforældre m.m. var inviteret.

Festen blev holdt i forsamlingshuset, og menuen var suppe, steg og is - og vinen var “den med tyren”

Musikken blev leveret af Elna og Egon som spillede harmonika hele aftenen. De var ellers på gæstelisten, men trådte til i sidste øjeblik, da vi ikke kunne skaffe anden musik. Det var virkelig en gestus af dem.

Mellem retterne blev der sunget masser af sange - faktisk 11 stk. - og der blev holdt indtil flere taler.

Det jeg mest husker fra dagen er, at jeg var lykkelig og tryg ❤️

Kreative venner

Efter middagen var der kaffe og kransekage, og da brudevalsen var omme, gik der ikke længe, inden vi sad i en taxa på vej til vores første fælles hjem - en lille lejlighed på kvisten i gaden, hvor vi stadig bor - bare på den anden side nu.

Kreative venner havde sørget for, at døren til vores soveværelse var låst - og nøglen væk, og alle madrasser fra stuen var væk. Der var rullet toiletpapir rundt i hele lejligheden.

En dirk i haveskuret reddede bryllupsnatten

Manden fik en ide - der hang vist nok en dirk i haveskuret hjemme hos hans forældre.

Han besluttede at gå turen midt om natten hjem til sine forældres hus, hvor han fandt dirken i haveskuret.

Imens sad jeg på gulvet i den lille bitte entre i min hvide kjole og det lange slør.

Efter en rum tid var han tilbage med dirken, og mens jeg stod bag ham i den hvide kjole, lykkedes det at få døren dirket op, så vi kunne hoppe i den nye seng, som manden selv havde lavet - da vi opdagede så, at de kreative venner selvfølgelig havde fyldt ris under lagnerne.

Sammen er vi stærke

Ak, ja - 50 år siden - det virker helt uvirkeligt, at det er så mange år siden. Hvor er alle årene blevet af?

Det er som om, at hovedet ikke rigtig følger med alderen. Jeg føler mig i hvert fald noget yngre indeni end udenpå.

Sammen er vi stærke - manden og jeg, og jeg har tænkt mig, at vi skal have mange år sammen endnu. Jeg ønsker mig derfor et sundhedstiltag, som vi begge kan have gavn af.

Jeg har kig på et seks ugers onlineforløb hos læge Pia Nourup - “Frigør din optimale energi på 6 uger”. Her håber jeg, at vi kan få gode råd og motivation til at opbygge energi indefra og ud og få opbygget nogle gode vaner, som gør, at vi har overskud til at leve det liv, som vi allerhelst vil - i mange år endnu.

I dag nyder vi intenst bryllupsdagen kun sammen med vores allernærmeste

Guldweekend

Guldweekend

Snig lidt sundt slik ind på kagebordet og få en sød oplevelse

Snig lidt sundt slik ind på kagebordet og få en sød oplevelse