Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Ting jeg ikke kan undvære

Ting jeg ikke kan undvære

Elektronikken

Jeg har det som de små børn og de unge mennesker. Jeg kan ikke undvære min telefon.

Det første jeg gør om morgenen er at række ud efter telefonen, som ligger på natbordet. Jeg tjekker lige kvaliteten af min søvn, som min søvnapp har registreret. Så tjekker jeg morgensdagens aviser for nyheder, der er sket i løbet af natten.

Jeg børster mine tænder med min elektriske tandbørste, og…..

Så er jeg klar til morgenmaden

Min coffiemaker DeLonghi kværner bønnerne og laver en frisk og cremet kop kaffe til mig. Det er en god start på dagen.

Mens jeg spiser morgenmaden, bliver Macbooken tændt, og jeg læser og besvarer mail. Jeg arbejder eventuelt på bloggen, aktiekurserne bliver tjekket, og jeg tager en pejling på vejret i de kommende dage.

Vi må vi ikke glemme motionen.

Appen 7 minute passer lige til mig. Motionen er hurigt overstået, og det giver resultater.

Uundværlig på min arm

Noget af det bedste, jeg har fået er mit Apple watch. Uret giver mig alle de funktioner, som jeg har brug for for eksempel:

  • Vejrudsigten

  • Hvordan er min puls?

  • Fortæller mig, når jeg har brug for dybe vejrtrækninger

  • Registrering af min motion

  • Aftaler i min kalender

  • Stopur, tidtagning

  • Aktiekurserne

  • Betaling med Apple pay

  • Billeder, kamera

  • Modtage og besvare sms og opkald

  • Og meget mere end det - ja, uret kan endda også holde øje med min menstruationscyklus - hvis jeg altså havde sådan en 😍

Mine to uundværlige følgere

Mine to uundværlige følgere

Føler mig heldig

Jeg elsker elektronikken, og jeg føler mig heldig, at jeg nåede med i It-verdenen. Jeg er jo lige nu i seniortiden - og fra skrivemaskinetiden - først den med håndkraft og siden den elektriske. Dengang var jeg superhurtig på tasterme. og deltog faktisk i prøverne til Danmarksmesterskabet i maskinskrivning i starten af firserne. Her blev jeg dog kun nr. 3 - min maskine kollapsede under prøven - de små arme med bogstaver satte sig fast i en klynge - simpelthen fordi jeg skrev hurtiigere, end de kunne følge med. Det er ret sjovt at tænke tilbage på.

Nu er jeg i seniortiden - jeg er stadig forholdsvis hurtig på tastaturet - og det er mig, der er It-nørden herhjemme. Jeg mener selv, at jeg er ret godt kørende indenfor den digitale verden, og jeg er stadig videbegærlig efter at lære nyt. Det er godt at blive ved med at udfordre hjernen.

Det allerbedste

Er selvfølgelig min Iphone 11 Pro max, som følger mig overalt. Den indeholder lige nøjagtig alt, hvad jeg har brug for. Mest af alt er jeg glad for det suveræne kamera. som både har nattilstand og portrætfunktion, og med ultravidvinkelkameraet får du det hele med.

Det er efterhåndent sjældent, at jeg tager mit Canon EOS kamera frem. Selvfølgelig er spejlreflekskameraet vinderen på kvalitet, men min Iphone 11 pro max leverer en fin kvalitet - og så er den altid lige ved hånden 😍

Udover fotogarfering bruger jeg min Iphone til at skrive noter, downloade materiale fra nettet, Instagram, messenger og Facebook. Den fungerer som vækkeur, tidtagning, musik, mobilbank, motionsapp, mobilePay - og ikke at forglemme NemId appen - det elektroniske nøglekort - så er du fri for de små papkort, som skal fornyes engang imellem. Med det elektroniske nøglekort er du altid kørende med koder til din Nemid

Min Iphone 11 pro max leverer fantastiske billeder

Min Iphone 11 pro max leverer fantastiske billeder

Det næste

Det næste, jeg skal sætte mig ind i, tror jeg skal være videoredigering og -produktion. Vi har mange skønne videoer liggende, som kunne trænge til at blive trimmet, så de bliver interessante at se. De skal derefter gemmes digitalt, så senere generationer kan få fornøjelse af dem. Jeg synes, det er vigtigt at fastholdee historien - både det fortalte, og alt det digitale materiale. Jeg tænker, det bliver et vinterprojekt.

Jeg glæder mig til at få styr på alle de skønne minder, som ligger i skuffer og skabe

Jeg glæder mig til at få styr på alle de skønne minder, som ligger i skuffer og skabe

Hvad har du af ting, som du ikke kan undvære?










Ugens gode oplevelse(r)

Ugens gode oplevelse(r)

Cleanse - Alkaline

Cleanse - Alkaline