Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Spis blomster

Spis blomster

Blomstrende småkager

Jeg er fuldstændig faldet for de yndige småkager, som Christina Dueholm har bagt sammen med sin lille datter.

Farver gør glad

Forleden dag snakkede jeg i telefon med vores gode venner fra Fyn. Det var meningen, at vi skulle have været på weekend hos dem, men på det har vi selvfølgelig aflyst på grund af Coronavirussen - snakken må derfor foregå per telefon. Vi snakkede lidt om, hvad vi hver især går og laver i disse dage. De fortalte, at de lige havde været forbi planteskolen, som selvfølgelig var lukket, men hvor planterne var stillet ud til vejen, med mobilpay betaling. De købte masser af blomster, for som de sagde: “Farverne gør os så glade”.

Tilbage til kagerne

Jeg planlagde at bage de fine småkager med blomster og lave en lille skål til børnebørnene, som bor lidt længere nede ad gaden. Jeg var spændt på deres reaktion, når de så, at der var rigtige blomster på småkagerne.

Jeg handler tit hos nemlig.com - ikke kun i disse tider - jeg har nemlig fundet ud af, at jeg kan spare rigtig meget tid ved at handle dagligvarer online - og tiden er en vigtig ressource i seniortiden. De fine spiselige blomster er også købt hos nemlig.com - du finder dem lige her.

Christina har brugt en specieropskrift, hvor hun bruger plantesmør. Det synes jeg kunne være interessant at prøve, så jeg har fået lov af hende til at bringe hendes opskrift her.

Christinas specieropskrift

Ingredienser (40-50 styks – afhængig af omkreds):
200 gram hvedemel
120 gram smør (jeg bruger plantesmør, men “almindeligt” smør, kan også bruges)
60 gram flormelis
50 gram mandler

Fremgangsmåde:
– Tag smørret ud af køleskabet, så det ikke er helt koldt, når du går igang og tænd ovnen på over/under varme 225 grader.
– I mellemtiden koger og smutter du mandlerne og blender/hakker dem i mindre stykker. Har du planer om at lave mønster med en kagerulle i kagerne, skal mandlerne blendes meget fint. Ellers er det meget lækkert at hakke dem lidt groft, så der kommer noget ekstra knas i kagerne.
– Skær smørret ud i mindre firkanter og put det i en skål.
– Kom mel, flormelis og mandler i skålen og ælt det hele til det har en ensartet masse.
– Sæt det i køleskabet indtil massen er kølig og mere fast – så er det nemmere at have med at gøre. Enten kan man vælge at rulle massen sammen som en lang pølse, lægge den i køleskabet og efterfølgende skære skiver af og bruge som småkager. – Eller rulle massen ud med en normal kagerulle mellem to stykker bagepapir, når den er afkølet og stikke dejen ud med et glas i passende diameter eller en kageudstikker. Jeg brugte et champagneglas, da størrelsen var god.
– Hvis du har en kagerulle med mønster, skal mønsteret laves med det sidste “rul”, inden kagerne stikkes ud.
– Bag kagerne i ovnen i ca. 4 minutter og lad dem køle af, inden du spiser dem. Bon appétit…

Mine småkager blev ikke helt så fine som Christinas - men de smagte himmelsk. Kort efter jeg havde afleveret småkagerne på trappen hos børnebørnene, havde jeg et facetimemøde med en af børnebørnspigerne, som synes, at småkagerne var rigtig fiine og smagte rigtig godt. Det lille menneske sagde også: “Dejligt lige at snakke med en jeg savner meget” - så bliver man da helt rørt ❤️ Den sætning må jeg huske at skrive på listen over guldkorn fra børnebørnene.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bruger friske blomster som pynt på maden, så jeg må lige have det med på indkøbslisten til næste gang, jeg skal handle hos nemlig.com

Klar til 4 minutter i ovnen

Klar til 4 minutter i ovnen

Virkelig en god oplevelse at bage med plantesmør

Virkelig en god oplevelse at bage med plantesmør

Blomsterkager i flok

Blomsterkager i flok

Smagsprøver til børnebørnene

Smagsprøver til børnebørnene

ABC bønnealfabet

ABC bønnealfabet

Gækkebrevet

Gækkebrevet