Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Lav din egen surdej

Lav din egen surdej

Surdej til både rugbrød og boller

Danmark er nu lukket ned i minimum 14 dage, og vi skal helst holde os hjemme.

Brug tiden på at fylde fryseren med hjemmebag til, når hverdagen banker på igen. Så er det rart at kunne tage hjemmebag op fra fryseren.

Fik du ikke fik fat i gær, sidst du var ude at handle?

Gær er noget af det, som folk hamstrer i butikkerne, når der er krise i samfundet.

Så prøv at lave din egen surdej. Den er let at lave, passer (næsten) sig selv og giver en fantastisk smag til dit brød.

Her kommer opskriften på min surdej:

Ingredienser

3 dl vand  
1 tsk. honning
1 dl hvedemel  
1 dl fuldkornshvedemel (grahamsmel)  
1 dl rugmel 

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne godt sammen i en stor beholder. Læg et låg løst ovenpå

  • Sæt dejen dejen til side på køkkenbordet

  • Rør dagligt i dejen

  • Efter 4-5 dage dufter dejen syrligt og bobler lidt. Nu er surdejen klar til at bage med. 

Tag en deciliter af surdejen fra, inden du bager, så du kan bygge videre på dejen. Tilsæt 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 dl groft mel til den dej, du har taget fra. Så har du igen surdej til næste bagning.

Hvis du vil have min opskrift på mit bedste rugbrød med surdej, finder du den lige her

Mit bedste rugbrød med surdej

Mit bedste rugbrød med surdej

Foodprep til fryseren til når hverdagen vender tilbage

Foodprep til fryseren til når hverdagen vender tilbage

Styrk immunforsvaret

Styrk immunforsvaret

Jeg troede det skulle være nemt

Jeg troede det skulle være nemt