Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Jeg troede det skulle være nemt

Jeg troede det skulle være nemt

men indholdet svarede ikke til forventninger

Først tog jeg fejl af leveringsdatoen af mine varer fra nemlig.com

Så tog jeg en lækker gryderet op fra fryseren - troede jeg.

Da jeg opdagede, at jeg havde taget fejl af leveringsdatoen fra nemlig.com, ville jeg normalt være hoppet på cyklen og køre til Bilka for at handle ind til aftensmaden, men fordi vi har bestemt at holde os hjemme på matriklen på grund af Coronavirussen, dykkede jeg ned i fryseren og fandt et par poser med sovselignende indhold. Det var sikkert en lækker gryderet - lige til at varme.

Efterhånden som massen tøede op, kunne jeg ikke genkende, hvad det var og tog en smagsprøve.

Ups…. det var hakket lammelever og spæk

Så kunne jeg pludselig huske, at for et par måneder siden kom et par af vores venner forbi med lever og spæk fra et lam, som de havde fået til fryseren. De ville ikke selv have lammeleveren, og da vi går ind for ikke at have madspild, takkede jeg ja til leveren. Jeg hakkede straks både lever og spæk og lavede klar til lammepostej - lige til at tage op fra fryseren. Det var altså den rå postej, der var i poserne.

Jeg valgte at sætte det hele i køleskabet og lade det langsomt tø op til i dag, hvor jeg vil bage postejerne.

Så tilbage til fryseren, hvor jeg fandt en pose gullaschsuppe, som var blevet til rest fra min fødselsdag i december. Så var aftensmaden reddet.

Postejerne, som blev pyntet med skiver af Serranoskinke, blev bagt i dag. Det blev til en lækker frokostmad med friske tomater og agurk fra Aarstiderne.com

Hvis du også vil prøve at lave lammepostej, kommer opskriften her:

700 g lammelever
300 g spæk
75 g smør
125 g hvedemel 
4-5 dl mælk 
1 løg 
1 æg 
1 tsk. allehånde 
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Der laves en opbagning af smør, mel og mælk

  • Spæk, lever og løg hakkes i en foodprocesser eller køres 2 gange gennem en kødhakker

  • Hakket lever og spæk blandes i opbagningen

  • Tag gryden af varmen og æg og krydderier røres i

  • Bages i vandbad ca. 30-40 minutter ved 175 grader

Nu har vi lækker hjemmelavet postej - helt uden e-numre - til de næste dage.

Små lammepostejer klar til vandbad i ovnen

Små lammepostejer klar til vandbad i ovnen

Lækker lammepostej til frokost

Lækker lammepostej til frokost

Lav din egen surdej

Lav din egen surdej

Køb ind hjemmefra

Køb ind hjemmefra