Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Hjemmebagt rugbrød

Hjemmebagt rugbrød

Det bedste brød vi kan få hjemme hos os er hjemmebagt rugbrød med surdej

Hjemmebagt er bare bedst.

Jeg har bagt rugbrød i mange år, og da børnene var hjemme, blev der bagt to gange to rugbrød om ugen.

Nu bager jeg stadig to ad gangen, men skærer dem op og lægger portioner i fryseren.

Gennem årene har jeg arbejdet med forskellige opskrifter. Den jeg bruger nu er uden hvedemel. Opskriften får I her (to brød)::

1000 g rugmel

1,5 l koldt vand

500 g skårne eller knækkede rugkerner

200 g andre blandede kerner fx solsikke, græskar, hampefrø m.m.

4 tsk salt

2,5 dl surdej

Det hele blandes til en grød.

Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet gerne natten over

Husk at tage 6 spk surdej fra til næste bagning.

Fyld dejen i smurte rugbrødsformer - jeg bruger spray - og lad brødene hæve tildækket ca. 3 timer

Prik overfladen med en gaffel og pensl med en blanding af olivenolie og vand. Drys evt. med hampefrø, sesam eller lignende

Sæt brødene i kold ovn og bag ved 200 grader i ca. 1 time og 30 minutter

Tag brødene ud, pak dem i rene viskestykker og lad dem stå på risten til næste dag

Brødet smager rigtig godt varmt, men det er svært at skære.

Alle ingredienserne blandes til en lind grød

Alle ingredienserne blandes til en lind grød

Ugens gode oplevelse

Ugens gode oplevelse

Fødselsdagsweekend

Fødselsdagsweekend