Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Smæk på smagen - lemon curd og fløde

Smæk på smagen - lemon curd og fløde

Med på fastelavnsbolle-bølgen

Alle spiser fastelavnsboller for tiden - også her på matriklen.

Vores fastelavnsboller er hjemmelavede - jeg synes nemlig, at der er noget hyggeligt ved at lave sine egne fastelavnsboller - de kan laves på mange forskellige måder og pyntes fint.

Som jeg skrev for nogle dage siden, er jeg kommet i besiddelse af en masse citroner og har blandt andet lavet lemon curd ud af nogle af dem.

Derfor er ugens fastelavnsboller med lemon curd og en skum af havrefløde i en gammeldags vandbakkelse, som min mor var så skrap til at lave.

Mors vandbakkelser

Vandbakkelserne er uden sukker og kan vist godt gå an som et sødt indslag i vores ellers grønne hverdag.

Jeg skal også lige huske at notere dem i familiens opskrifter.

Mors vandbakkelser er lavet af den klassiske vandbakkelsesdej, som kun kræver få ingredienser:

  • 125 gram smør

  • 150 gram hvedemel

  • 3 dl vand

  • 3 æg

Sådan gør du

  • Kog vand og smør op i en gryde

  • Når smørret er smeltet tilsættes melet

  • Rør sammen til en glat dej uden klumper med et piskeris

  • Når dejen slipper, sættes den til afkøling

  • Når dejen er afkølet tilsættes æggene, som røres ind i dejen

  • Put dejen i en sprøjtepose eller en almindelig frysepose og klip hul i det ene hjørne.

  • Sprøjt lidt høje klatter ud på en bageplade med bagepapir

  • Bages ved 200 grader almindelig ovn - og det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs. Bag dem 20-30 minutter alt efter størrelsen, så hold øje med dem. De skal være let gyldne, når de er færdige

  • Når bagetiden er gået, så start med at tage en enkelt bolle ud - hvis den ikke falder sammen, er de færdigbagte

Når bollerne er afkølede, skæres de over og fyldes med syltetøj, creme og flødeskum - eller lige præcis det fyld, som du synes er bedst.

Mine boller blev som sagt pyntet med frisklavet lemoncurd og en creme af havrefløde, og det var en virkelig lækker kombination.

Bollerne blev pyntetmed flormelis og revet citronskal på toppen.

Velbekomme!

Opskriften på lemon curd har jeg fundet her, men gentager den lige nedenfor.

Ingredienser:

  • 1 dl citronsaft, ca. 3-4 citroner

  • 150 g sukker

  • 3 æg

  • 2 spsk revet citronskal

  • 60 g smør

Sådan gør du:

  • Bland citron, sukker og æg i en lille gryde.

  • Varm det op ved middelvarme under omrøring. Det må ikke koge!

  • Når massen begynder at tykne lidt tilsættes smør og citronskal.

  • Forsæt med at piske indtil det begynder at tykne - konsistensen skal være som en vaniljecreme.

  • Hæld curd'en gennem en sigte og i et rengjort, skoldet glas.

  • Opbevar på køl.

Vandbakkelserne hævede fint op

Lækker lemon curd - perfekt til fastelavnsboller

Lemon curd fyldes i vandbakkelserne

Fastelavnsboller 2025

Små strikkeprojekter

Små strikkeprojekter

Siden sidst

Siden sidst