Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Derfor sætter vi lys i vinduerne den 4. maj om aftenen

Derfor sætter vi lys i vinduerne den 4. maj om aftenen

Har du tænkt over, hvad det betyder at leve i et frit land?

Den april 1940, da Danmark blev besat af tyskerne, krævede tyskerne, at Danmark skulle mørklægges. Alle skulle have mørklægningsgardiner for vinduerne, og alle huse skulle være mørklagt fra solnedgang til solopgang.

Mørklægningen var for at forhindre, at de allierede kunne bruge lysene til at navigere efter, når de fløj ind over Danmark.

Fem år i mørket

Krigen og mørklægningen varede i fem år, men om aftenen den 4. maj lød det fra BBC radioen, at Tyskland havde overgivet sig. Endelig var der fred igen i Danmark. Mørklægningsgardinerne blev fjernet, og der blev tændt lys i vinduerne.

Befrielsesdagen den 5. maj blev en festdag, gik ud på gaden og og lykønskede hinanden med, at krigen nu var slut, og at der var fred i Danmark igen.

Bær historien videre

Den dag i dag markerer vi stadig dagen og fejrer befrielsen.

Mange tænder stadig lys i vinduet om aftenen den 4. maj og hejser flaget den 5. maj.

Mens vi sidder der i mørkningen med lys i vinduerne kan vi jo passende spørge os selv:

  • Ved du egentlig, hvad det vil sige at leve i et frit land?

  • Hvad er det allerbedste ved Danmark?

Aftenarrangement i kirken

Vi mindedes i år befrielsen ved et arrangement i den lokale kirke, hvor en række frivillige kræfter bød på et stemningsmættet arrangement, hvor vi mindes Danmarks befrielse d. 4. maj 1945 med kor- og fællessange, læsninger og lys.

Der blev der læst øjenvidneberetninger op, som beskriver, hvordan det var at gå fra besættelse til at blive et frit land igen, og der blev sunget blandt andet “En lærke letted” - det var min fars yndlingssang, og den sang jeg sidste gang til hans bisættelse. Ja, han ville kunne have fortalt noget fra dagene, hvor Danmark blev frit.

Fejrer du befrielsesdagen - og hvis ja, hvordan gør du så?

Vores lokale kirke er stilmæssigt meget moderne og blev bygget i 1971

Kirkerummet er enkelt og smukt

Der blev sunget både fællessang og de to dygtige kor

Weekend

Weekend

Rabarbermuffins

Rabarbermuffins