Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend vibes uge 21 - 2024

Weekend vibes uge 21 - 2024

Ugen der gik: Taget er tæt, kjoletid, ting der går i stykker, barnebarn på besøg, haven lige nu, byggeriet, den intelligente vandflaske

Taget er tæt

Vi har haft en god ven til at hjælpe os med at tætne taget i huset på den anden side af gaden.

Det har været en vanskelig opgave, da vand jo løber alle vegne, men endelig har manden og vores gode ven fundet løsningen, og de to gik på taget onsdag og fik gjort opgaven færdig. Bravo for de to midaldrende mænd på taget.

Så var der kun at vente på regnvejret, som skulle komme onsdag og krydse alt, hvad der krydses kan for, at taget var tæt.

Og det ser ud til, at taget er tæt - ikke en dråbe kom ind under det kraftige regnvejr torsdag - hvor er vi lettede.

Nu kan vi endelig komme videre med renovering af det sidste rum, så lejligheden kan blive klar, til familien fra New Zealand kommer hjem om mindre end en måned.

Det ser endelig ud til, at det er lykkes at få taget tæt

Kjoletid

Jeg har kun haft gammelt tøj på rigtig længe. Tøj der kan arbejdes i - så det var så dejligt at finde skørterne frem og og lufte de blege ben.

Jeg glæder mig til den dag, hvor vi ikke skal bygge om længere, så skal jeg have pænt tøj på hver dag.

Det var dejligt at finde skørterne frem

3 ting går i stykker

Kender I det - når tingene begynder at gå i stykker?

Man siger, at en ulykke kommer ikke alene, og det passer meget godt her.

For et par måneder siden gik vores tørretumbler i stykker. Det var en ret dyr maskine med varmepumpe og med mange funktioner blandt andet et dampprogram, som jeg var ret glad for.

Efter en kontakt til hvidevareværkstedet måtte vi konstatere, at det var varmepumpen, som var defekt. Pris for reparation kr. 3.500. Vi synes, at det er mange penge, så vi fandt en løsning med en brugt tørretumbler.

Nu er så vaskemaskinen stået af.

Min plan var egentlig, at min næste vaskemaskine skulle være en kombineret vaske-tørre maskine, men jeg havde bare ikke tænkt mig, at det skulle være lige nu.

Løsningen blev igen en brugt maskine - nemlig min fars gamle AEG vaskemaskine, som i øvrigt vasker super godt. For en gangs skyld kunne det betale sig ikke at kunne smide noget ud. Det er 12 år siden, min far døde

Sidste ting - indtil nu - der er gået i stykker, er bilen. Pludselig kunne ruden ikke køre op, da den var kørt ned. Det var ikke så smart i regnvejret forleden dag.

Heldigvis kender vi en, som kunne fikse det for os. Der står nemlig ikke ny bil på budgettet lige nu.

Barnebarn på besøg

Vi har haft et barnebarn på besøg fredag, lørdag og søndag.

Hun er en sød og dejlig, tænksom og kvik pige, og vi hyggede os meget med spil, snak - og alenetid. Den 10 årige kan nemlig godt lide lige at være for sig selv engang imellem - men selvfølgelig med adgang til is, sodavand og snolder, som hører sig til, når man er hos sine bedsteforældre.

Der trænes i at stå på hænder i haven - tænk, det kunne jeg også engang

Alenetid

Kortene blev fundet frem til et spil krig med yndlingschokoladen på bordet

Haven lige nu

Efter regnvejret forleden dag gror alt i haven - også ukrudtet.

Jeg brugte et par timer lørdag eftermiddag på at få luget det værste væk, fik nippet rhododendronbedet og omplantet nogle krydderurter.

Jeg har desværre ikke fået det rosenbed i forhaven endnu, som jeg drømmer om, men heldigvis har vi roser på den anden side af gaden, som jeg kan klippe en lille buket af. Det er en skøn og hårdfør rose, som dufter vidunderligt. Sorten hedder Queen of Sweden.

Jeg elsker mine krydderurter - og duften er fantastisk

En ny krydderurt til samlingen i år - ægte laurbær

Vi har et dejligt rosenbed på den anden side af gaden

Den skønneste duft spreder sig i stuen

Byggeriet

Den allersidste fugning i badeværelset i kælderen er lavet, og nu venter jeg bare på, at der kommer noget i rummet.

Toiletterne, brusearmatur og vaskeskab har ventet længe på at blive sat op, og nu er det altså lige op over.

Mon ikke der sker noget i ugens løb?

Den intelligente vandflaske

Reklame:

Jeg har modtaget en intelligent vandflaske i gave, som jeg har sagt ja tak til at teste.

Vandflasken er fra et innovativt dansk brand, som har en mission gennem den innovatiove vandflaske, at lette hverdagen og samtidigt med at vi alle sammen bidrager til en sund og bæredygtig livsstil.

Vandflasken er i rustfrit stål og er selvrensende med UV-sterilisering, temperaturvisning og påmindelse om at drikke.

En helt fantastisk ide, synes jeg, og så er det et produkt, der bidrager til at reducere plastaffald og miljøbelastning.

Jeg har igennem weekenden brugt flasken, og jeg er ret imponeret.

Jeg fyldte flasken med koldt vand fra køleskabet, og med det samme kunne jeg se, at temperaturen var 17 grader.

Et tryk på toppen af flasken satte rensningsprocessen i gang, og efter 3 minutter, var jeg klar til at drikke renset vand fra min flaske. Vandet renses ved hjælp af UV-sterilisering, som fjerner 99,9 % af bakterierne i vandet.

Efter 90 minutter fik jeg en påmindelse om, at jeg skulle drikke - det er da smart - så er der mulighed for at komme op på de anbefalede 1,5 - 2 l - og i øvrigt var temperaturen stadig 17 grader.

Jeg vender tilbage senere med et mere uddybende indlæg omkring den selvrensende vandflaske, når jeg har testet lidt mere.

Hvis du allerede nu vil vide mere om den selvrensende vandflaske, så kan du finde flere informationer her, hvor du også kan købe den - faktisk til tilbudspris lige nu.

Den intelligente vandflaske har et lækkert design

Jeg er vild med, at vandet stadig er koldt efter fire timer

Nem og sund is - uden numre

Nem og sund is - uden numre

Sådan laver du en himmelsk kødsauce, som er nem at lave og passer sig selv

Sådan laver du en himmelsk kødsauce, som er nem at lave og passer sig selv