Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Kan vandbakkelser fryses?

Kan vandbakkelser fryses?

Det korte svar er…..

Ja, det kan de, men …..

vandbakkelserne skal selvfølgelig fryses uden fyld.

Når du skal bruge dem, skal de tø dem langsomt op. De lunes herefter forsigtigt i ovnen i 1-2 minutter ved 200 grader, og de er nu klar til at blive fyldt med lækker creme og/eller flødeskum.

Hvis du har plads i fryseren, kan du også  sprøjte vandbakkelserne ud på en bakke med bagepapir, fryse dem og bage vandbakkelserne efterhånden, som du skal bruge dem. Du skal tø vandbakkelserne op, inden de sættes i ovnen.

Og kagecremen/chokoladecremen, som jeg har lavet - ja, den kan også fryses. Det er en hjemmelavet vaniljecreme blandet med nøddecreme.

Vandbakkelserne er super nemme at lave, så tag tippet og bag en ekstra portion til fryseren.

Vandbakkelserne stammer i øvrigt fra Frankrig, hvor de kaldes choux, som betyder “kål” - sikkert fordi de små runde vandbakkelserne har samme form som kål, når de puffer op.

Fastelavn er lig med vandbakkelser

Det er snart fastelavn, så hvis du vil være på forkant, kan du allerede nu bage vandbakkelser til fryseren og blot tage dem op fastelavns søndag og fylde med dit yndlingsfyld.

Har du planlagt gæster i februar, kan vandbakkelserne også sagtens udgøre det for en dessert efter en god middag. Dine gæster vil helt sikkert blive henrykte over at få friskbagte vandbakkelser med lækkert fyld til dessert.

Hvis du har plads i fryseren, kan du fryse de ubagte vandbakkelser og bage dem efterhånden, som de skal bruges

Vandbakkelserne uden fyld kan sagtens fryses

Denne her version er min yndlings i år

Weekend

Weekend

Vågn op til verdens bedste nyheder

Vågn op til verdens bedste nyheder