Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Hvordan er det at være afstandsfamilie?

Hvordan er det at være afstandsfamilie?

Tips til at inkludere din familie, der bor i udlandet

Tre magiske uger er slut, og det er tid til refleksion.

I fredags kl. 6.00 om morgenen lettede ældste søn og barnebarn med flyveren fra Billund, og begyndte den lange rejse tilbage til New Zealand.

Lige nu er de vel hjemme i New Zealand og i gang med arbejdslivet og studielivet igen.

Alt er som før - livet går videre for os alle på hver vores side af kloden.

Hvad kan vi gøre for hinanden som afstandsfamilie?

Afstandsfamilier er familier adskilt efter geografi.

Er din familie en af ​​dem - så kan du måske bruge et par råd?

Hvordan er det for vores distancefamilier, og hvordan viser vi hver især empati for hinandens udfordringer?

Alle distancefamilier kæmper til tider med realiteterne i deres globalt adskilte liv, men empati er et godt middel til at gøre din familie på afstand tilpas og inkluderet, når de bor i udlandet - det gælder begge veje.

Har du et voksent barn eller flere - og måske nogle børnebørn, der bor en flyvetur eller tre væk? Så ved du, hvor svært det er at være langdistancefamilie, og der er ting, du bliver nødt til at forholde dig til..

1. Hvordan får du din fjernfamilie til at føle sig godt tilpas og integreret i hjemmefamilien, når de bor i udlandet?

Lær at acceptere deres valg. For dig er det måske svært - og det kan tage lang tid at komme igennem processen. Vores voksne børn vil gerne vide, at vi ønsker dem held og lykke i livet uanset hvor de er.

Den der rejser, kan have en skyldfølelse for den efterladte familie. Det er nok en følelse, som aldrig forsvinder, og som der ikke tales om. Vær opmærksom på det.

2. Hvordan kan vi hjælpe hinanden?

Det er svært for begge parter. Prøv at finde en kommunikationsmåde, der fungerer bedst for jer. Skal I holde kontakt med faste intervaller, eller bare når det lige passer? Skal det være telefonopkald eller zoom? Snak om de små ting i hverdagen, fortæl hvordan det går, når I mødes - og undgå korte sætninger som: “Det går fint”

3. Sker der en særlig lejlighed i familien derhjemme?

Prøv om langdistancefamilien eventuelt kan deltage virtuelt i familiens mærkedage m.m.

I stedet for en middagssammenkomst, vil et morgenmadsarrangement gøre det nemt for din familie at deltage på afstand og føle sig mere inkluderet i familien derhjemme.

4. Chat med børnebørnene

Hold digital kontakt med børnebørnene. Hvis sproget er en barriere, så nøjes med at sende fotos. Fotos kan nemlig læses og forstås på alle sprog.

5. Når langdistancefamilien kommer på besøg

Når familie på afstand besøger hjemmet, så vær opmærksom på at spørge ind til deres globale liv, så familien ikke føler, at de har forladt deres verden i lufthavnen.

Mange forældre og bedsteforældre ønsker, at deres familie på afstand vil bruge al deres tid sammen med dem... og det er forståeligt, da du har savnet dem. Men spørg din familie: "Hvem vil du ellers mødes med?" De kan nemlig være bekymrede for at dele deres planer af frygt for at gøre dig ked af det. Hvis du selv spørger, er du informeret om, hvad der sker hver dag, og det kan være godt at vide.

Robotten er flyttet ind

Robotten er flyttet ind

Weekend

Weekend