Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Motion for livet

Motion for livet

Mon det lykkes mig at finde en model, hvor jeg kan få styrket min krop?

Mange seniorer dyrker ikke nok motion, og jeg er én af dem - og specielt efter jeg brækkede foden, er jeg blevet svækket.

Det har jeg besluttet at gøre noget ved, for ifølge Sundhedsstyrelsen gavner motion ikke mindre end 31 lidelser - blandt andet forhøjet blodtryk, sukkersyge og højt kolesterol, ligesom motion også forebygger depression.

Motion kan altså modvirke en række af de skavanker, som kommer med alderen, og du bevarer samtidig såvel muskel- som knoglestyrken samt balanceevnen.

Uanset hvad du har af skavanker, kan du altså sagtens dyrke motion.

Motion for livet

Sammen med manden i huset har vi været tilmeldt “Motion for livet”, de sidste fem uger, hvor vi sammen med andre seniorer har trænet i Fit & Sund to gange om ugen og fået personlig træning af en fysioterapeut.

Det har givet sved på panden, og det føles behageligt - bagefter.

Desværre har vi måttet melde afbud et par gange på grund af mandens sygdom, men forløbet har været så godt, at vi har besluttet os for at stå på egne ben i motionscentret fremover og fastholde træningen to gange om ugen.

Den første gang vi var til træning, blev vi testet - og den samme test blev lavet fem uger efter.

Bedøm selv på testresultaterne, hvad det har flyttet på mine resultater - jeg er selv ganske godt tilfreds.

Så er vi i gang

Der trænes med vægte - det giver sved på panden

Der er helt klart sket forbedringer fra første test for fem uger siden og til nu

Fit & sund

Vi har valgt at træne i Fit & Sund huset, som ligger i Dagnæs i Horsens sydby.

Her er der over 4.000 m2 træningsfaciliteter med flere holdsale bl.a. Indoor Cycling, Walking Fitness, Yoga, Reformer, et stort ExerciseLab område, cardio- og styrketræning, og adgang til både børnerum, sauna og squashbaner. Der er plads til alle! Der tilbydes børnepasning samt juniorhold og et virkelig godt seniormiljø.

Efter træningen mødes vi over en kop (gratis) kaffe i det hyggelige cafeområde og får en sludder med de andre seniorer.

Hygge og fællesskab over en kop kaffe efter træningen

Seniorklub

Seniorklubben er mødestedet for seniormedlemmerne i Fit & Sund, hvor man kan vælge at deltage, hvis man har lyst. Her lægges der vægt på det sociale, snakken, fællesskabet og hyggen. Over kaffen dyrkes samværet med nye træningsbekendtskaber, og venskaber opstår.

I Seniorklubben sørger seniorambassadøren for at skabe rammerne for de hyggelige ugentlige møder. Der bydes på kaffe og en bid brød, og så går snakken ellers livligt.

Seniorklubben afholder også forskellige sociale arrangementer, fx ture ud af huset, særlige træningsrelaterede arrangementer specielt for seniorer, et foredrag eller en sammenkomst med spisning. 

Vores skønne seniorambassadør i Dagnæs

Weekend

Weekend

Kom med indenfor i mit kaos

Kom med indenfor i mit kaos