Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Hvordan går det med din fysik?

Hvordan går det med din fysik?

Hvis du vil have en aktiv alderdom, hvor du kan andet end at snøre dine sko, så er det nu, du skal komme i gang med fysisk træning

Undersøgelser viser, at hvis du bruger kun 30 - 60 minutter om ugen på muskelstyrkende øvelser, så kan det reducere din risiko for at dø for tidligt markant.

Særligt for os kvinder sker der et voldsomt tab af muskler omkring overgangsalderen.

Noget af årsagen er, at vores aktivitetsniveau som regel falder frem mod 50’erne. Vi bærer ikke rundt på børnene mere, vi har i det hele taget mere tid til at sidde ned og slappe af og nyde god mad, og stofsskiftet falder.

Det kan vi heldigvis gøre noget ved og sørge for at skrue op for aktiviteten igen, så vi kan opbygge styrke, balance, smidighed og kondition, som er så vigtigt i seniortiden.

Jeg vil være stærk og leve længe

Efter mit ankelbrud i februar, kunne jeg tydeligt mærke, at muskelstyrken hurtigt gik ned ad bakke.

Det skulle der gøres noget ved.

Jeg tilmeldte mig derfor det gode tilbud fra Fit & Sund - nemlig forløbet Sund for livet - 5 ugers gratis træning med instruktør.

Træningen foregik to gange én time om ugen, og det var virkelig god træning, der fik pulsen op.

Efter de fem ugers forløb besluttede både manden i huset og jeg at melde os ind i Fit & Sund, hvor vi nu fortsætter træningen på egen hånd - eller egne ben, kan man vel sige.

Vi er blevet særligt glade for egym maskinerne, der er intelligente træningsmaskiner. Det foregår på den måde, at du bruger et armbånd med en chips i til at logge ind på de forskellige maskiner, som i forvejen er indstillet lige til dig og din styrke. Det er virkelig genialt - du kan ikke gøre noget forkert - og du kan ikke overtræne og få skader.

Koncentration når banen skal følges på skærmen

Maskinerne er så smarte - er indstillet personligt og gemmer alle data, så du kan holde øje med dine fremskridt

Det er aldrig for sent at gå i gang

Det er aldrig for sent at genskabe tabt funktionalitet, men der skal trænes.

Ved regelmæssig træning får du nemlig stærkere knogler og muskler, større bevægelighed og forbedret udholdenhed og får lavere risiko for hjerteproblemer, diabetes og forhøjet blodtryk.

Der er altså mange fordele ved at træne, og du kan på få måneder flytte viseren bagud på dit biologiske ur med 10-20 år - det er da vildt - og værd at prøve ik’?

Nu er jeg i gang, og det er det bedste, jeg har gjort for mig selv længe.

I løbet af få uger har jeg fået mere energi, jeg er blevet gladere og kan mærke lysten til at træne.

Jeg kan efter få uger mærke energien og glæden ved træningen



Mine planer i juni

Mine planer i juni

Weekend

Weekend