Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Café stemning derhjemme

Café stemning derhjemme

Blåbærmuffins

Der er en særlig stemning over at nyde en god kop kaffe på en café, og mon ikke mange af os har prøvet at bestille en lækker blåbærmuffin til?

Lige nu ville jeg ønske, at jeg havde fyldt fryseren med de her lækre muffins, som jeg tidligere har bagt - det varer nemlig længe, inden jeg kommer på café igen på grund af min brækkede ankel.

Hvis jeg kunne, så ville jeg forkæle familien her midt i ugen med lækre blåbærmuffins og nyde en god kop friskkværnet kaffe til, men det går ikke fra sengen, hvor jeg stadig er installeret efter mit uheld for en uge siden og tilstødende Corona.

Hvis du vil skabe lidt café stemning derhjemme - og har overskud til det - så får du lige opskriften her på de fluffy og svampede banditter::

Ingredienser

  • 275 g hvedemel

  • 2,5 tsk. bagepulver

  • 0,5 tsk. salt

  • 2 æg

  • 175 g sukker

  • 175 g creme fraiche eller græsk yoghurt

  • 115 g smør, smeltet

  • 2 tsk. vaniljeekstrakt

  • 350 g frosne blåbær – vent med at tage dem ud, til lige inden de skal bruges

Crumble

  • 125 g hvedemel

  • 135 g lyst muscovadosukker

  • 0,5 tsk.kanel

  • 115 g smør, smeltet

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader almindelig varme, og beklæd din muffinform med papirforme eller bagepapir.

Start med at lave crumble. Bland alle ingredienserne i en skål til det føles som vådt sand. Sæt til side.

Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt creme fraiche, vanilje og det smeltede smør og pisk igen.

Bland i en anden skål hvedemel, bagepulver og salt og tilsæt den piskede ægge/sukker blanding. Vend til sidst de frosne blåbær i dejen.

Fyld dejen i muffinsformene - fordel crumblen oven på hver muffin - tryk det gerne lidt ned i dejen.

Bag dine muffins i 6 minutter v/200 grader - skru derefter ned til 175 grader og bag yderligere ca. 15 minutter.

Ifølge opskriften, som jeg har fundet her, laves en glaze, som hældes over hver muffin inden servering. Den sprang jeg over i min version, men den består af:

  • 150 g flormelis

  • 4-5 spk. mælk

  • 1 tsk. cremefraiche

  • 1 tsk. vanille

Det hele blandes sammen og hældes over de afkølede muffins ved servering.

Tip! Brug vilde blåbær - de er farvet helt igennem

Indrømmet - jeg var lidt doven og blandede det hele sammen på en gang

Lækre fluffy blåbærmuffins

Ugens gode oplevelse

Ugens gode oplevelse

Weekend

Weekend