Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

En uge med festligheder

En uge med festligheder

Fødselsdag midt i ugen og gaven til krondiamantparret

Jeg elsker, når familien er samlet, men efterhånden er det kun til fødselsdage og mærkedage, at det kan lade sig gøre. De unge familier har simpelthen så travlt - noget som jeg selv genkender fra min egen tid i fyrrene.

Når jeg siger “familien samlet”, ja, så er det jo desværre kun de to børn, der bor her i gaden med deres familier. Ældste søn i New Zealand må vi nøjes med at sende en kærlig tanke.

Fødselsdag 9 år

Men onsdag i denne uge var familien samlet til fødselsdag hos en af de to børnebørnspiger her i gaden - så nu er de begge to 9 år.

Fødselsdagsbarnet havde selvfølgelig været i skole, hvor hun havde delt ud af små chipsposer og slikkepinde. Jeg kom til at tænke på, at jeg slet ikke kan huske, hvad jeg delte ud, når jeg havde fødselsdag.

Måske er det fordi, jeg har fødselsdag den 23. december og sikkert slet ikke var i skole den dag - jeg husker det ikke.

Velkommen til fødselsdag

Kaffebord med verdens bedste æblekage

Vi var inviteret til eftermiddagskaffe, boller, frisk frugt og verdens bedste æblekage som svigersønnen havde lavet, og efterhånden som folk kom fra arbejde, skole og avisrute droppede de ind for at ønske fødselsdagsbarnet tillykke.

Fødselsdagsbarnet åbnede gaver og fik vist alt, hvad hun havde ønsket sig. Vi havde blandt andet købt en fin lille halskæde med “Livets Træ” - sølv med små grønne sten.

Der var også et fint kort fra kusinen, som hun selv havde skrevet, og i postkassen lå et fint brev fra en skoleveninde.

Der blev hygget og snakket over bordet og pludselig var det tid til aftensmad - fødselsdagsbarnet havde bestilt lækker lasagne med salat.

Der blev hygget over eftermiddagskaffen

Den fineste halskæde med symbol for livets træ

Det sødeste kort fra kusinen

En tur på legepladsen i mørket

Med maverne fulde gik vi alle sammen en lille aftentur til den nærliggende legeplads, hvor der var mørkt som kul - der plejer at være lamper tændt, men de er slukket på grund af besparelser på strømmen.

Både store og små legede fangeleg i mørket, og efter en halv times tid spadserede vi den korte tur hjem, hvor fødselsdagskagen med 9 lys ventede.

Efter kage og fødselsdagssang var det tid til at sige godnat - en ny skole- og arbejdsdag venter i morgen.

Der var mega mørkt på legepladsen, så det var nemt at gemme sig

Der blev pustet lys ud på kagen

Forberedelse til weekendens gave til krondiamantparret

For nogle uger siden var vi til krondiamantbryllup hos gode venner, og vores gave til parret var først en køretur med indlagt kaffe på restaurant og bagefter en lækker middag med de bedste vine.

Middagen bliver afholdt hos det vennepar, som har mest plads og færrest trapper.

Gaven er et sammenskud af to hold andre venner og skal løbe af stablen i morgen lørdag.

Ælle-bælle æblekage eller citronfromage - eller begge dele

Opgaverne er fordelt ud på os hver især, og da snakken faldt på, hvilken dessert, vi skulle have, synes nogen citronfromage, og andre æblekage. Jeg tog den opgave og laver nu begge dele - både gammeldags æblekage og citronfromage.

En anden laver hovedretten som er bankekød med kartoffelmos - en af parrets livretter - og en tredje står for indkøb af parrets yndlingsvine.

Vi håber, at vi kan give dem en dejlig dag med køretur i det blå, lækker mad og hyggeligt samvær.

Alle æbler er plukket ned, så æblekagen bliver lavet med æbler fra egen avl

Weekend

Weekend

Få ideer til at gøre din altan eller terrasse hyggelig i den kolde tid

Få ideer til at gøre din altan eller terrasse hyggelig i den kolde tid