Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Så er vi i gang

Så er vi i gang

Motion og glæde

Jeg har glædet mig i flere uger. Det er nemlig tilladt at mødes i hallerne igen for at dyrke sport, men med respekt for Coronaen.

Sidste år fik jeg mulighed for at genoptage badmintonspillet igen efter en lang pause på ca. 30 år.

Jeg var spændt som et lille barn, da jeg svingede ketcheren igen, og der blev lavet nogle huller i luften og ramt på rammen af ketcheren utallige gange. Fødderne var som limet fast til gulvet, armene for korte og rumpen for tung. Jo, den lange pause kunne mærkes sammen med de ekstra kilo, der er røget på i årenes løb.

Klar til kamp efterår 2020

Klar til kamp efterår 2020

Træning, træning

Jeg spiller nu en gang om ugen sammen med en 25-30 andre seniorspillere, og hvis jeg skal sige det selv, synes jeg faktisk, at det går rigtig godt med spillet.

Pause

Pause

Der bliver gået til den hos seniorerne i hallen

Der bliver gået til den hos seniorerne i hallen

Lidt motion er bedre end ingen motion - mere er bedre end lidt

Sæsonen blev brat afsluttet, da Coronaen brød ud i marts måned, og siden er motionen kun blevet til gåture og 7 minutter på gulvet hjemme i stuen.

Jeg har virkelig manglet badmintonbanen og det gode selskab med alle de andre seniorer.

Endelig tirsdag i september

Det var to dejlige timer for fuld udblæsning. Den lange pause kunne mærkes, men det var dejligt at få rørt hele kroppen og mærke sveden drive. Det føles godt. Glæder mig allerede til næste tirsdag - det er sådan det skal være - motion skal være sjovt.

Så lidt er nok

Der er ingen tvivl om, at motion er godt for helbredet, og de siger, at selv om man først i en sen alder begynder at bevæge sig, kan man lægge flere år til sit liv. 

Prøv at komme op fra lænestolen, tag frakken på og gå en tur.

Det gode er, at der er ikke tale om hård motion i fitnesscentre eller lange løbeture, men blot at gå en tur på en halv times tid dagligt. Hvis en halv time i rap er for meget, kan 2 x 15 minutter gøre det samme, men hvis gåturen skal have effekt, skal man gå i et rask tempo. Pulsen skal op.

Find evt. en app på telefonen, som guider dig stille og roligt i det rette tempo.

Tag fat I din mand, ven, veninde eller barnebarn og kom afsted

Jeg har i hvert fald tænkt mig at lægge alle de år til mit liv, som jeg kan, så jeg er klar på udfordringen med den halve time hver dag - og så lige to timers fuld gas på badmintonbanen en gang om ugen.

Snød skoene og gå en tur i skoven

Snød skoene og gå en tur i skoven

Find en dejlig plet i naturen og nyd en god kop kaffe

Find en dejlig plet i naturen og nyd en god kop kaffe





Ups-kage

Ups-kage

Om at gøre tingene rigtigt

Om at gøre tingene rigtigt