Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Dyrk krydderurter på altanen

Dyrk krydderurter på altanen

Annonce

Duftende køkkenhave i altankasserne

Uanset hvor små du bor, kan du næsten altid finde plads til at dyrke krydderurter. Har du en lille altan, ja så plant krydderurter i altankasserne. Krydderurter smager godt, og så er de nemme at dyrke, de har flotte farver og dufter skønt.

Krydderurter som du nemt kan dyrke på altanen, og som egner sig godt til altankasser og krukker er:

  • Timian

  • Rosmarin

  • Citronmelisse

  • Basilikum

  • Koriander

  • Mynte

  • Laurbærblade

  • Estragon

  • Persille

  • Oregano

  • Purløg

  • Salvie

  • Dild

  • Lavendel (perfekt til desserter og sirup)

Både timian, rosmarin, purløg, mynte og oregano er meget hårdfører og kan med lidt held overleve en vinter på din altan.

Hos Altanliv.dk finder du masser af inspiration til din altan. Der findes for eksempel mange flotte altankasser i forskellige materialer og størrelser - også til den lille altan.

Klip og vand

For at dine krydderurter skal vokse sig store, skal de havde masser af lys, og så skal de klippes ned, så der hele tiden er friske skud.

Selv om du ikke lige står og skal bruge krydderurter i aftensmaden, så klip alligvel.

Du kan nemlig tørre dine afklippede krydderurter i ovnen og gemme til senere.

Husk at dræne dine altankasser, så vandet kan løbe fra. Ellers risikerer du, at dine krydderurter drukner.

Nogle krydderurter som for eksempel rosmarin og mynte vokser hurtigt og kan godt lide at have god plads. Her kan du overveje at plante i en krukke.

Dine krydderurter kræver vanding ca. tre gange om ugen, og gerne hver dag i højsommeren. De må endelig ikke tørrer ud.

Du kan selv drive dine krydderurter frem fra frø, men den nemme løsning er at købe “voksne” planter og plante direkte ud i dine altankasser.

Så er du klar allerede i aften med hjemmedyrkede krydderurter til din aftensmad.

Lav din egen basilikum pesto

  • 1 stort bundt frisk basilikum

  • 5 spsk. olivenolie

  • 2-3 fed hvidløg

  • 30 gram parmesan

  • 50 gram pinjekerner (hvis. du ikke har pinjekerner, kan du udskifte med solsikkekerner)

  • Lidt citronsaft

  • Salt

Sådan gør du:

Skyl basilikumbladene

Rist pinjekernerne på en pande - pas på de ikke brænder på

Put det hele i en blender oog smag til med salt, citron og eventuelt mere olivenolie

Så er der nem aftensmad med lækker hjemmelavet pesto

Så er der nem aftensmad med lækker hjemmelavet pesto

Balsam for sjælen

Balsam for sjælen

Jeg er taget på en 12 ugers rejse

Jeg er taget på en 12 ugers rejse