Verdens bedste knækbrød
Spis dig til gode olier gennem frø og kerner
Jeg har skiftet de søde småkager ud i dåsen med de her knækbrød, som i min verden er ikke mindre end “verdens bedste”.
Min far var egentlig den der startede med at bage knækbrød i familien. Han var dengang midt i firserne.
Alle hans knækbrød var nøjagtigt lige store. De blev nemlig målt ud med tommestokken - sådan var min far - meget sirlig med alt, hvad han lavede.
Opskriften har jeg stadig, men tit laver jeg knækbrød med, hvad jeg lige har i skabet - men mine er altså ikke lige store.
Denne gang smagte knækbrødet specielt godt, og så er det endda glutenfrit:
Opskriften kommer lige her:
1,5 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl hirseflager
1,5 dl olivenolie
2 dl kogende vand
2 dl fuldkornsrismel
1 dl boghvedemel
Flagesalt
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt olie og kogende vand og rør det hele sammen med en ske. Dejen skal være som grød. Tilsæt mere eller mindre vand, til det passer i konsistensen.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir - jeg fik to bageplader af portionen
Rids dejen op i tern med en kniv, - så kan de nemt knækkes, når de er bagt
Drys alle knækbrødene med flagesalt
Bages ved i ca. 20 minutter ved 180-200 grader til farven er gylden.
Hold øje med kanterne - de må gerne blive mørke