Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Vi kan sove, når vi bliver gamle - eller kan vi?

Vi kan sove, når vi bliver gamle - eller kan vi?

eller kan vi?

Hjernen har brug for søvn for at kunne fungere.

Mon ikke vi kender alle sammen, hvis vi ikke har sovet godt en nat, er vi påvirket af det dagen efter. Hvis vi får for lidt eller for dårlig søvn øges blandt andet mængden af stresshormoner, som igen påvirker vores søvnhormon - der startes en ond cirkel.

“Jeg kan sove når jeg bliver gammel” - siger dem, som har så travlt, at de glemmer at sove.

Det kan vi bare ikke. Med årene har vi brug for mindre søvn, så den søvn du får, skal helst være kvalitetssøvn.

Min vej til bedre søvn

  • Jeg prøver at få 7-8 timers søvn hver nat

  • Lystætte gardiner virker for os

  • Vi drikker kun koffeinfri kaffe efter kl. 17.00

  • Alkohol påvirker søvnen, men vi kan godt lide at drikke et godt glas rødvin. Vi har fundet ud af, at hvis vi ikke indtager alkohol efter kl. 18.00, bliver vores søvn ikke forstyrret. Det er dog en forudsætning, at det kun er et enkelt glas - allerbedst er det nok helt at lade være

  • Motion hver dag skulle også være godt for søvnen, men ikke lige inden du skal sove. Vi forsøger at gå en lille tur hver aften efter spisetid

For tiden sover jeg ikke særlig godt. Min søvnapp på telefonen fortæller mig det, og jeg kan sandelig også mærke det. Jeg vågner mange gange om natten og kan ikke falde i søvn igen. Jeg ved ikke, hvad der gør det, men jeg tænker, at en af grundene kan være, at jeg er for længe om at slukke for mobiltelefonen, inden jeg skal sove. Det vil jeg prøve at gøre noget ved - så væk med mobiltelefonen en time før sengetid og måske frem med strikkepindene i stedet for.

Forbedret søvn

Jeg har læst, at kirsebærsaft kan få os til at sove længere og bedre. Kirsebærsaften forbedrede simpelthen søvnkvaliteten. Selv små mængder skulle have effekt.

Det råd skal prøves af. Jeg har nemlig kirsebær i fryseren, så nu skal der laves dejlig kirsebærsaft. Hvis du ikke er så heldig at have kirsebær i fryseren, har Helsam denne her kirsebærsaft (annonce)

Det skader heller ikke at snuppe en håndfuld valdnødder, som også skulle fremme søvnen.

OBS! Har prøvet rådet af med kirsebærsaft de sidste to dage. Et lille glas kirsebæsaft lige inden jeg går i seng - det virker. Min app viser 99 % kvalitetssøvn - og jeg føler mig udhvilet.

Jeg sover ikke særlig godt for tiden

Jeg sover ikke særlig godt for tiden

Sådan ser det ud, når jeg har sovet godt - med lidt snork undervejs

Sådan ser det ud, når jeg har sovet godt - med lidt snork undervejs

Hold dig sund med superfood

Hold dig sund med superfood

Sundt smil hele livet

Sundt smil hele livet