Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Pas på derude i dag

Pas på derude i dag

Undgå at blive snydt af it-kriminelle til Black Friday

Så blev det igen Black Friday, og det er med at være ekstra vågen for ikke at blive snydt på nettet.

Jeg har fundet nogle gode råd her, som jeg ville ønske, at jeg havde vidst, da jeg blev udsat for internetsvindel.

Historien her har været fortalt før, men jeg fortæller den lige igen.

Forelsket i en jakke

For nogle år siden var vi på tur til Hamborg, hvor jeg forelskede mig i en smuk pudderfarvet jakke, som en tilfældig pige i metroen havde på.

Jeg spurgte hende om, hvilket mærke jakke var og fik samtidig at vide, at der var en butik i Hamborg. Hun fortalte også, at jakken var et par år gammel, så der var måske kommet nye farver og modeller.

I det fine kvarter

Efter en længere travetur i Hamborgs gader, fandt jeg butikken, som lå i en meget smuk butik i den dyre ende af byen.

Jeg gik ind gennem den store glasdør med messinghåndtag og begyndte søgende at kigge efter pudderfarven mellem alle de mørkeblå, sorte og brune jakker, som hang i butikken, og på en forespørgsel til pudderfarven sagde den venlige ekspedient, at farven ikke var aktuel i år, men at jeg var velkommen til at prøve en anden farve for at se, om jakken var noget for mig.

Jeg hoppede frisk i en midnatsblå skønhed med flot pels om hætten - den kunne jeg faktisk godt se mig selv i.

Så var der lige det med prisen: “8.000 danske kroner”

Jeg sagde pænt tak for kigget og besluttede mig for at søge videre efter den pudderfarvede på nettet, når jeg kom hjem.

Black friday tilbud

Vel hjemme i DK søgte jeg nettet af efter den underskønne jakke, som jeg ikke kunne finde nogen steder i Danmark, men pludselig var der bingo - jakken poppede op på en svensk hjemmeside - endda som outlet og i den skønne pudderfarve. Prisen var rimelig, men det var jo også outlet og Black Friday tilbud.

Efter at have studeret størrelsesguiden valgte jeg en størrelse L, puttede jakken i kurven, indtastede mine kortoplysninger og trykkede “køb” . Sekundet efter modtog jeg en professionel ordrebekræftelse med besked om, at jeg ville modtage min vare indenfor 8-10 hverdage.

Jeg ventede spændt

Jeg ventede og ventede - de 10 hverdage var forlængst gået, og jeg ville skrive en mail til firmaet for at høre, hvornår jeg kunne forvente at modtage min jakke.

Ordrebekræftelsen som jeg havde fået kunne ikke besvares, og der var ingen mailadresse nogen steder, men en kontaktformular, som jeg brugte.

Ingen reaktioner på min henvendelse gennem kontaktformularen.

Jeg besluttede mig derefter for at ringe til firmaet, men hov - der var heller ikke noget telefonnummer på siden.

Jeg blev bekymret, og det skulle vise sig at være begrundet.

Jeg kunne nemlig konstatere, at beløbet som var trukket på mit kort var hævet i US dollar og til et kinesisk firma. Ydermere var der trukket to andre mindre beløb - også i US dollar og til samme kinesiske firma.

Jeg var blevet udsat for it-kriminalitet!

Jeg behøver vel ikke at sige, at jeg blokerede mit kort med det samme.

Er du snydt på nettet, kan du få hjælp af banken

Jeg kontaktede straks min bank for at høre, hvad jeg kunne gøre. Jeg blev bedt om at udfylde en formular med oplysninger om beløb, firma osv. og årsag til, at jeg ønskede mit køb refunderet. Py ha, jeg var altså økonomisk sikret mod snyd på nettet, og årsagen var jo, at jeg ikke havde modtaget pakken.

Samme dag modtog jeg et brev fra Told & Skat med besked om, at der lå en pakke og ventede på mig - en pakke som der skulle betales told af. For et beløb på kr. 1.000 kunne jeg få udleveret pakken. Det var i sig selv mærkeligt, når pakken skulle komme fra Sverige, men virkeligheden var jo en anden - pakken kom i virkeligheden fra Kina.

Jeg havde allermest lyst til ikke at hente pakken, men ved en henvendelse til banken for at oplyse sidste nyt i sagen, var beskeden, at når pakken var ankommet, skulle jeg afhente den. Hvis indholdet derimod ikke var som ventet, kunne jeg returnere pakken, og være sikret beløbet, som jeg havde betalt for jakken - dog minus toldbeløbet.

Jeg var altså nødt til at betale toldbeløbet på kr. 1.000 for at få udleveret pakken, og det var med spænding, jeg modtog en uformelig bylt pakket ind i en nusset plastikpose omviklet med gaffatape.

Hvad var det jeg havde købt?

Jeg fik hurtigt flået posen af, og ud af den krøllede plastikpose væltede en lige så krøllet jakke i farven POSTKASSERØD. Ikke et ondt ord om postkasserød, men det er altså ikke lige min farve.

Jeg hoppede i den røde sag, og måtte konstatere, at den heller ikke kunne nå om mig - jeg ligede en mumietrold i en for lille dragt.

Bevares - det er en jakke som er varm, men er en klar kopi af det mærke, som jeg troede, jeg havde købt.

Jakken svarede altså ikke til forventningerne, og jeg havde derfor retten til at returnere jakken og få pengene retur enten fra firmaet eller banken.

Der fandtes ingen returadresse på den ellers professionelle hjemmeside, og flere henvendelser gennem kontaktformularen gav ingen resultat.

Historien ender her

Jeg har gjort, som jeg skulle - forsøgt at kontakte firmaet for at returnere jakken, men uden held.

Derfor fik jeg beløbet tilbage gennem banken, men jeg mistede toldbeløbet.

Og den røde jakke - ja, den har jeg endnu - den har aldrig været brugt, da det ikke er lykkes mig at komme ned i størrelse.

En rød kopi, men mega varm

Den ser meget ægte ud, men er en kopi

Jeg har opgivet nogensinde at komme til at passe jakken

Weekend

Weekend

Nu kan du gøre det hjemme

Nu kan du gøre det hjemme