Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend

Weekend

Motion for livet, frokost fra Aarstiderne, forårsoprydning i haven, genbrugstøj

Motion for livet

Jeg har været noget inaktiv, siden jeg brækkede foden, og det kan i den grad mærkes - ikke kun på foden, men hele kroppen. Det går nemlig hurtigt tilbage med musklerne, når de ikke bliver brugt.

Jeg faldt over en invitation fra motionscentret Fit og Sund, hvor seniorer, der ikke er vant til at træne, tilydes fem ugers gratis træning med instruktør, og det tænkte jeg kunne være værd at høre mere om.

Fredag havde vi derfor lokket et par gode venner med til et introduktionsmøde “Motion for livet” i et af Fit og Sund centrene.

Her mødte vi en masse andre seniorer, som også var interesseret i at komme i gang med motion.

Vi mødte også et stærkt engageret ægtepar, som står for hele arrangementet - Yvonne og Kaare, som begge er seniorambassadører i Fit og Sund.

De holdt et lille foredrag om vigtigheden af motion i seniortiden, og deres engagement var virkelig smittende. Udover selve motionen står de også for en masse sociale arrangementer, som man kan benytte sig af som medlem. Man kan blive helt stakåndet af alle de aktiviteter, som er planlagt for året, og som de to står for. Der er stort set et arrangement hver måned, og alle aktiviteter er som udgangspunkt gratis, når man er medlem.

Foreløbig ser vi frem til fem ugers gratis træning med instruktør i Fit og Sund, hvor vi skal træne to gange om ugen på et lukket hold med egen instruktør. Derudover kan vi benytte alle Fit og Sund centrene og faciliteterne gratis i perioden.

Det er da virkelig et godt tilbud.

Et rigtig godt foredrag om motion for livet

Energiske mennesker lægger sjæl i projektet

Frokost fra Aarstiderne

Efter informationsmødet var vi vært ved en lille frokost for vores venner hjemme hos os.

Hele frokosten var ankommet om formiddagen i en kasse fra Aarstiderne. Her var alt, hvad der skal bruges til en lækker frokost:

Fiskefileter

Røget makrel

Skalrejer

Æggesalat

Rullepølse

Lækkert brød

Det hele var nemt at gå til, og i løbet af et kvarter, stod maden på bordet.

Vi hyggede os hele eftermiddagen med rosé i glassene og en enkelt cognac til kaffen, mens vi fik vendt gamle minder og planlagt en kommende tur til det nordjyske.

Lækker frokostkasse fra Aarstiderne gjorde det nemt at stille en frokost an på 15 minutter

Lækkert frokostbord

Forårsoprydning i haven

Lørdagen stod på oprydning i haven mellem haglbygerne og kørsel af affald til genbrugspladsen. Det blæste en del, men solen var fremme det meste af tiden mellem bygerne.

Det var rart at få benene op sidst på eftermiddagen - foden driller stadig lidt - et godt glas rødvin i glasset og restemiddag til aften.

Søndag fortsatte vi arbejdet i haven og fik gjort havemøblerne klar til sæsonen.

Paradisæbletræerne står med små røde blade og klar til snart at berige os med et lyserødt blomsterhav, og godt gemt mellem alt det grønne, fik jeg øje på årets første blomstrende rhododendron. Inden længe har vi et smukt blomsterflor lige udenfor vinduerne. Åh, hvor jeg elsker den smukke årstid.

Jeg fik også plantet løgene fra de løgblomster, som har pyntet gennem vinteren i stuerne. Så har vi glæde af dem igen til næste år.

Jeg fik også prøvet Claus Dalbys råd om at binde rosengrenene op vandret på hegnet. Det skulle give mange flere roser på den måde. Spændt på, om det virker.

Det pynter at få klippet alle de visne grene og blade væk

Løg fra vinterens løgplanter klar til at komme i jorden og vokse frem til næste år

Rosengrenene bøjes og bindes vandret

Første farveklatter i Rhododendron bedet

Inden længe står paradisæbletræerne i fuldt flor

Genbrugstøj

Der var åbenbart andre, der var i oprydningsmode, for pludselig havnede der en stor sæk med tøj fra dattereren og svigerdatteren. Jeg måtte i gang med at prøve herlighederne, og alt for meget blev taget fra, inden resten fortsatte til genbrugsbutikken.

Genbrugstøj - nyt tøj for mig

Genbrugstøj med kloge ord






Aladdins hule

Aladdins hule

Duftende blå violer

Duftende blå violer