Weekend
Gæster og snak om fremtiden
Endnu en dejlig weekend med gæstebud.
Vores gæster skulle selvfølgelig forkæles, så jeg havde købt kødet hos Mr. Beef, som min søn roser til skyerne. Det måtte jeg så også prøve.
Menuen
Maskeret blomkål
m/rejer og krebsehaler
og hjemmebagt ristet glutenfrit brød
Oksecouvette
m/nye kartofler, nye gulerødder, bønner og ærter,
bearnaisesauce og champingnonflødesauce
Pavelova
m/jordbær og blåbær
Maskeret blomkål er en klassiker, som kan laves i forvejen og stå klar i køleskabet. Blomkålet havde jeg kogt dagen før, så det var bare lige at pynte det.
Stegen blev brunet godt af på panden og langtidsstegt (2 timer v/70 grader) - og den var helt perfekt.
Champignonsaucen var pre-lavet om formiddagen og skulle blot varmes op på panden med en skvæt plantefløde.
Bearnaisen var af den allernemmeste slags - låget af bøtten og ind i microbølgeovnen i 1 minut.
Pavelovaen var lavet i forvejen og skulle bare pyntes med de forberedte bær.
Vi nød et glas bobler i haven inden middagen, men det blæste en del, så det varede ikke længe, inden vi trak indendøre.
Fremtiden er vores egen
Det var længe siden, vi havde set hinanden. sidst, så snakken gik lystigt. Vi kom vidt omkring, og vi snakkede blandt andet en del om fremtiden.
Fremtiden kommer - uanset vi vil det eller ej.
Til gengæld er fremtiden vores egen, og vi bestemmer til dels selv.
Har du forresten husket at lave en fremtidsfuldmagt?
Selvom vi er blevet ældre, har vi stadig masser af fremtid foran os. Vi ikke kan forudsige fremtiden, men vi kan selv gøre noget for at præge fremtiden i stedet for at venter på, at den kommer rullende ind over os.
Hvad med nuet?
Før fremtiden kommer nuet, og det er måske det allervigtigste.
Bekymringer eksisterer nemlig kun i fortiden eller i fremtiden, så har du styr på dine bekymringer for fremtiden, kan du bedre leve i nuet og give dig tid til bare at være dig.