Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Ekstra kilo i overgangen

Ekstra kilo i overgangen

Følg min kamp

Min overgangsalder forløb let og ubemærket - lige bortset fra, at jeg tog voldsomt mange kilo på - ikke på én gang, men stille og roligt over en årrække.

Måske var det ikke kun overgangsalderen, men også den ekstra tid, man får i seniortiden til at hygge sig med god mad, vin, snolder m.m.

Der er sneget sig hele 15 ekstra kilo på i de sidste 15 år - lige præcis ét enkelt lille kilo om året - ubemærket i starten, men de 15 ekstra kilo kan mærkes nu - og mit høje kolesteroltal gør, at jeg SKAL tabe mig nu, hvis jeg vil undgå medicin.

Tredje gang lykkens gang

Jeg har de senere år forsøgt mig med forskellige kure og kostomlægninger, og også motion - jeg har brugt mange penge på projekterne, og ingenting har virket i længden.

Nu tror jeg, at jeg har fundet vejen mod et varigt vægttab.

En personlig træner, som holder mig i hånden hele vejen

En personlig træner, som holder en i hånden hele vejen, er det, der skal til.

Ulempen er, at det koster mange penge, og at man måske derfor vælger et for kort forløb.

En tidligere kollega gav mig et hint om Passion Performance, hvor jeg nu er startet i et forløb med en online, personlig træner.

Passion Performance er et online træningsforløb, hvor din online træner følger dig på sidelinjen hele vejen for at motivere dig, så du når dine mål. Hver uge modtager du en personlig video med feedback, og der er mulighed. for support 24/7

Passion Performance har skræddersyet en kost- og motionsplan tilpasset mit mål, vægt og hverdag, hvor kost og motion er præcis afstemt efter mine data. Maden består af helt almindelige retter, hvor råvarerne kan købes i et almindeligt supermarked - og motionsplanen kan jeg følge derhjemme.

Jeg føler, at jeg lige nu er på vej til en sund livsstil med plads til pizza, slik og pandekager - ja, det kan faktisk lade sig gøre, for i planen er der indlagt en social dag én gang om ugen, hvor jeg kan spise lige, hvad jeg har lyst til.

Jeg har brug for støtte

Jeg har fundet ud af, at det som jeg har allermest brug for, i min kamp mod kiloene og en sunder. livsstil, er motivation, støtte og sparring hele tiden, og det får jeg masser af hos min personlige træner.

Jeg laver en formopdatering en gang om ugen, hvor jeg indberetter min vægt, måler mig selv flere steder på kroppen og fortæller, hvordan jeg generelt har det.

Formopdateringsværktøjet viser mig præcis, hvordan min vægt udvikler sig, og hvordan den fordeler sig.

Det tager tid

Det handler i bund og grund om at ændre sine vaner, og det tager tid.

Mit forløb strækker sig over minimum seks måneder, og jeg er i kontakt med min personlige træner flere gange om ugen.

Han husker mig på at købe ind til næste uges måltider, hjælper med gode råd til foodprepping og hepper på mig og giver mig motivation.

Og det allerbedste - han har lovet at være der hele vejen for mig, indtil jeg når mit mål.

Sol og sommer kalder på rosé i haven

En af de vaner, som jeg har lagt bag mig i den seneste uge, er at drikke alkohol i hverdagen.

Der er derfor indkøbt rigelige mængder af alkoholfri drikkevarer - både øl, hvidvin og rosévin - det er jo stadig sommer.

Efterhånden er der kommet rigtig mange alkoholfrie vine på markedet, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket over, hvor godt en kølig, alkoholfri rosevin kan smage.

Det er stadig tilladt at nyde et glas koldt rosé i haven i hverdagen, men det er uden. alkohol

Det er stadig tilladt at nyde et glas koldt rosé i haven i hverdagen, men det er uden. alkohol

Lille succes

Efter nul alkohol i hverdagene i denne uge har jeg ved min formopdatering kunnet konstatere et beskedent vægttab.

Jeg har haft svært ved at komme på på 10.000 skridt, som det anbefales at gå dagligt, men torsdag nærmede jeg mig det magiske tal. Det er trods alt en begyndelse.

Jeg kan begynde at mærke glæden ved de små sejre og føler mig godt tilpas og godt på vej.

Mit Applewatch fortæller mig nøjagtigt, hvor aktiv jeg har været i løbet af dagen

Mit Applewatch fortæller mig nøjagtigt, hvor aktiv jeg har været i løbet af dagen

Weekend

Weekend

Dagens kage

Dagens kage