Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Nyt syn

Nyt syn

Nye briller

Efter min sundhedskur for et par uger siden har jeg været nødt til at besøge min optiker. Mit syn var nemlig ret pludseligt blevet meget dårligt - både på kort og lang afstand - det vil sige, det viser sig, at mit syn faktisk er blevet bedre. Efter en grundig synsprøve viser det sig nemlig, at min nærsynethed har flyttet sig med hele - 0,50 - og måske er det min sundhedskur, som har været medårsag.

Kontaktlinser - en succes

Jeg har brugt kontaktlinser, siden jeg var 18 år, så jeg har været med hele vejen fra de små glasstykker i øjnene, til månedslinser, til 14 dages linser og nu til 1-dagslinser, som jeg bruger i dag. At få kontaktlinser har virkelig været noget af det bedste, jeg har gjort. Jeg slap for de store hinkestensbriller, som jeg brugte dengang, og som gav mig spændinger og hovedpine.

Styrken har stået stille i mange år - 5,75 på begge øjne, men nu har den altså ændret sig til -5,25 - og det kan mærkes.

1-dagslinser er geniale

1-dagslinser er geniale

Ser som en mulvarp - uden linser

Jeg er rimelig synshandicappet uden kontaktlinser - nærmest blind som en mulvarp - så derfor er det nødvendigt for mig også at have et par briller, når jeg ikke bærer kontaktlinser. Det kan for eksempel være, når jeg vågner om morgenen, hvis jeg er på en længere flyvetur, er syg eller lignende. På grund af den ændrede styrke, passede de gamle briller nu heller ikke længere - også for meget minusstyrke. Jeg måtte derfor dykke dybt i lommerne og få lavet både nye briller og bestilt nye kontaktlinser.

Den gode optiker fortalte mig, at jeg nok skulle regne med, at synet ændrer sig lidt nedad på minussiden indenfor de næsten 5-7 år. Årsagen - simpelthen alderen. Det betyder også, at jeg skal lægge nye briller ind i budgettet fremadrettet. Jeg håber stadig at kunne bruge linser fremover, og her er det jo nemt at skrue lidt op eller ned på styrken.

Hvilket stel?

Det var svært at vælger, hvilket stel, jeg skulle have. Det er mange år siden, jeg har fået nye briller, og moden har ændret sig. Der er metalstel, plastikstel - røde, gule, grønne, blå - ja, i alle farver. Mine gamle briller er metalstel og et ret lille stel på grund af den høje minusstyrke. Det er nemlig sådan, at jo mindre stel, jo tyndere kant kan der laves på brillerne. Det er vigtigt for mig, at der ikke bliver alt for tyk en kant. Selv det smarteste stel ser ikke så smart ud, når der kommer tykkelse på glasset.

Jeg prøvede masser af stel - og hvert eneste af dem blev sprittet af, efter jeg havde prøvet dem. Jeg må sige, at der leves op til Coronahygiejnen.

Efter lidt betænkningstid valgte jeg et stel i den skønneste blå farve. Blå er altså min yndlingsfarve, og så passer farven så pænt til mine blå øjne.

Det var svært at vælge mellem alle de flotte brillestel

Det var svært at vælge mellem alle de flotte brillestel

Blå briller til blå øjne

Blå briller til blå øjne

Nu glæder jeg mig til at få optimalt syn igen. Kontaktlinserne er tilpasset og bestilt med - 5,25 i stedet for - 5,75, og brillerne justeret fra - 6,50 til - 5,75 - det er faktisk en nedjustering af minusstyrken på - 0,75 på brillerne. Synet går altså den rigtige vej, men jeg tænker nu ikke, at jeg kommer helt af med min minusstyrke - så gammel bliver jeg vist ikke 😍

Få tjekket synet i seniortiden

Til jer derude - få tjekket synet.

Lad være med at acceptere spændinger og hovedpine. Det kan meget vel være synet, der ændrer sig her i seniortiden.

Måske er det tid til at få nye briller?

Moderne udstyr måler dit syn

Moderne udstyr måler dit syn

Selv de små tal kan nu læses

Selv de små tal kan nu læses

En speciel gave til pigerne

En speciel gave til pigerne

Weekenden set gennem kameraet

Weekenden set gennem kameraet