Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend - Store Bededagsferien

Weekend - Store Bededagsferien

Hveder, start hormonboost, 1. maj

Jeg svedte i køkkenet dagen før Store Bededag, hvor jeg bagte ikke mindre end fire forskellige slags hveder.

  1. De klassiske

  2. De grove

  3. Med gulerødder

  4. Med surdej

Det er noget af det, som jeg nyder allermest, når jeg kan glæde børn og børnebørn med hjemmelavet mad og bagværk.

Hvederne blev da også afhentet - og mindstemanden sagde kækt, da han så hele bordet fyldt med hveder: “Jeg tager lige dem her først og kommer igen”, mens han tog en af poserne.

Vi fik også selv hveder til aftenkaffen - og spiste alt for meget af det hvide brød.

Store Bededag

Vi startede fredagen med at lave en plan over vores kommende opgaver, mens vi nød morgenkaffen ved det runde bord i glaskarnappen i vores stue.

Her har vi panoramaudsigt ud over haven, hvor nøddehegnet lige nu står med spæde, lysegrønne blade, paradisæbletræerne står med fine, små røde blade og lyserøde knopper, som er lige ved at springe ud, og også det gamle pæretræ ser ud til snart at levere et hvidt blomstereflor for 47. gang for os - huset er fra 20’erne, så pæretræet har helt sikkert glædet andre, mange år før vi flyttede ind - tænk hvis sådan et træ kunne fortæller historien. Det må vi selv huske at gøre.

Start på hormonboost

Fredag var også starten på det hormonboost kursus, som jeg har meldt mig til gennem de næste tre måneder.

Deltagerne mødtes online fredag formiddag sammen med vores underviser. Jeg kan mærke, at jeg lige nu er stærkt motiveret for at gøre noget ved min livsstil. Jeg håber, at det lykkes denne gang.

Min første opgave var at tage et billede af mig selv både forfra, bagfra og fra siden og dernæst måle arme, ben, talje, lår osv. Det var mildest talt chokerende at se se billederne af mig selv - kun iført undertøj i de positioner - og målene talte også deres eget sprog.

Nu er det, at min vedholdenhed og stædighed skal komme mig tilgode, for det her kommer både til at gøre ondt og tage lang tid.

Jeg vil sige, at det ikke var den sjoveste oplevelse at se billeder af sig selv på den måde - men det er svesken på bordet - og kan give endnu mere motivation til, at nu skal der ske noget.

Jeg kan i hvert fald godt glemme alt om hveder og al andet brød. Det brød, som jeg kommer til at spise de næste tre måneder - og måske for altid, indeholder nemlig hverken mel eller korn.

Jeg er allerede tyvstartet og har bagt det nye brød, og heldigvis er jeg vild med det.

Der skal måles én gang om måneden

Der skal måles én gang om måneden

Rugbrød uden mel og korn

Rugbrød uden mel og korn

Første maj

Vi markerede 1. maj ved at tage morgen kaffen udendørs.

Resten af dagen blev brugt på oprydning i kælderen, inden rødvinen kaldte i haven. Fik lige øje på pinseliljerne, som står i fuldt flor lige nu.

1. maj markeres

1. maj markeres

Den smukke pinselilje blomstrer lige nu

Den smukke pinselilje blomstrer lige nu

Forårsblomster fra egen have - fantastisk duft

Forårsblomster fra egen have - fantastisk duft


Slut på Store Bededagsferien

Søndag var igen en administrativ dag, og det begynder at lysne med de problemer, vi har haft med vores udlejningsejendom. Jeg tror, at vi nu har fundet den rigtige lejer - vi har i hvert fald afstemt forventningerne til hinanden.

Jeg havde planlagt at lægge vejen forbi testcentret søndag aften, fordi jeg har en frisørtid mandag, men tiden løb fra mig og pludselig var det blevet sent.

Testen tager jeg i stedet for mandag morgen - så er den også helt frisk.

Og så er det jo også mandag, at det går løs med de næste tre måneders livsstilsændringer - sådan for alvor.

Jeg lavede lige lidt foodprep till morgenmaden mandag.

Mange grøntsager i flydende form - det er min morgenmad

Mange grøntsager i flydende form - det er min morgenmad


Skriften på væggen

Skriften på væggen

Hjemmelavede hveder

Hjemmelavede hveder