Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Buketten længe leve

Buketten længe leve

Tulipaner dag 7

Jeg har virkelig nurset om den fine buket tulipaner, som jeg fik sidste fredag.

Jeg husker tricket med en kobbermønt i vandet og har prøvet det på buketten. Kobberet i møntet skulle efter sigende blive optaget som et effektfuldt stof i de afskårne blomster.

Samtidig har buketten været forvist udenfor på bagtrappen hver nat hele ugen - også selv om temperaturen nåede ned omkring frysepunktet.

Hver morgen har jeg taget en knitrende, sprød buket tulipaner ind igen, som har spredt farve og hygge i stuen hele dagen - og ud på trappen igen til nat.

Om det er tricket med kobbermønten eller at sende blomsterne udenfor - måske begge dele, der har virket, ved jeg ikke, men buketten står stadig strunk og flot her på syvende dagen - og uden at tulipanerne er blevet lange.

Stadig smukke tulipaner på 7. dagen

Stadig smukke tulipaner på 7. dagen

Andre tricks

Løgblomster skal generelt ikke stå i meget vand. Jo mere vand, jo hurtigere vokser de - så husk kun lidt vand i vasen.

Og vandet skal være koldt.

Specielt tulipaner har brug for koldt vand, som skiftes ud hver dag. De kan ikke lide lunkent vand.

Skær også lidt af stænglerne af hver dag.

Blomsterne skulle efter sigende også holde sig friskere længere, hvis de får lidt sukker og eddike i vasen. Sukkeret giver næring til stænglerne, ego eddiken forhindrer bakterierne.

Og endelig kan du komme en kodimagnyl i vandet.

Det trick har jeg ikke selv prøvet på blomster - men har prøvet det på juletræet - og det virkede faktisk. Træet stod meget længere tid med friske nåle, end det plejer.

Hvis tulipanerne står i for dybt vand bliver de lange i stænglerne

Hvis tulipanerne står i for dybt vand bliver de lange i stænglerne






Weekend

Weekend

Kender du matematik-kuren?

Kender du matematik-kuren?