Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend

Weekend

Byggeprojektet, kloakseparering, oprydning

Det har været en rigtig efterårsweekend med regn og rusk.

Vi har fået lidt hjælp af to unge, stærke tømrere til isolering af rummet på første salen, som skal blive til vores nye badeværelse.

Nu er rummet tørt og godt med varme i gulvet og isolering på væggene - helt op i kip - det begynder at ligne noget, der engang bliver til et badeværelse med højt til loftet.

Det betyder virkelig meget for os, at huset nu er isoleret godt.

Rummet før isolering

Rummet efter isolering

Her bliver der engang en bruseniche

Kloaksepareringen driller

Desværre må vi lade projektet ligge nu, mens vi hopper videre til en anden opgave, nemlig vores kloakseparering. Det viser sig at være en større opgave, end vi havde forventet.

Lige nu er der gravet op både ude foran huset og ind til huset. Kommunen bekoster alt det, der ligger udenfor vores grund, men regningen for de arbejder, der skal laves indenfor vores egen grund er vores - det gælder både i vores eget hus og udlejningsejendommen på den anden side - det er både dyrt og kompliceret og ikke mindst masser af arbejde.

Der graves lige uden for huset, men det bliver godt igen

Vand i kælderen

I sidste uge fik vi oversvømmelse i kælderen i huset på den anden side på grund af en fejl, da vandforsyningen brugte et forkert stik, da de skulle tilslutte det nye vandstik. Det betød, at vi måtte redde, hvad reddes kunne, indtil der kom en professionel skadesservice og sugede al vandet ud af kælderen. Sådan sker der hele tiden noget uforudset.

Søndag blev brugt på oprydning i de oversvømmede rum, som heldigvis nu er ved at være tørre takket være de store affugtere, som står og brummer i kælderen. Det hjalp med lidt oprydning og en gang trappevask.

Der blev skovlet nogle liter vand ud, inden skadeservice kom med de professionelle maskiner

Gør det nemt i næste uge

Søndag er også dagen, hvor jeg plejer at foodpreppe for at gøre den kommende uge så nem som mulig på madfronten. Jeg fik lavet lasagne og salat til nogle dage, så jeg ikke bliver fristet til andet, end hvad der er planlagt. Gennem mit vægttabsforløb har jeg nemlig min helt egen kostplan, som jeg dog har haft lidt svær ved at overholde, men det hjælper mig at foodpreppe.

Nem mad til ugens start

Sprød og lækker salat til ugens første dage

Badminton for børn

Søndag eftermiddag var jeg med yngstebarnetbarnet til badminton.

Jeg spiller jo selv badminton, og synes det er skønt, at den lille fyr også gerne vil spille.

Han er faktisk også ret god - han har god fornemmelse af bold og ketcher.

Der blev øvet med ærteposer, fjerbolde og balloner for at øve teknikken, og indimellem sjove lege, som fik pulsen op. Det var skønt at se de små mennesker gå op i det med liv og sjæl - og en kæmpe tak til de unge mennesker, som bruger deres søndag eftermiddag på at formidle deres sportsiver videre til de små.

Der blev gået til den i badmintonhallen

Halloween

I denne måned er det halloween, og jeg kan se, at børnebørnene allerede er i gang med at lave uhyggelige ting - både græskar og uhyggelige kastanjemennesker.

Vi glæder os til, at de kommer til døren og råber “slik eller ballade”.

Små uhyggelige holloweenmænd fylder allerede vindueskarmen hos børnebørnene

Læs her hvordan du udnytter al dit madaffald med bokashi metoden

Læs her hvordan du udnytter al dit madaffald med bokashi metoden

Sådan laver du italienske biscotti

Sådan laver du italienske biscotti