Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Grundlovsdag

Grundlovsdag

Grundlovsdag - fars dag - fridag

Mange har en hel- eller halv fridag, men ikke alle - det afhænger af din arbejdsplads.

Her i seniortiden har vi jo mere eller mindre fri hver dag, men vi holder fast i mærkedagene.

Dannebrog vajer i dag rundt omkring i landet i dag. Grundlovsdag er en fejring af det danske demokrati og fejres rundt i landet med politiske taler. I år bliver det anderledes. Ikke alle steder bliver grundlovsmøderne holdt ved fysiske arrangementer, men bliver afholdt online på grund af Coronaen. Vi skal stadig passe på hinanden, selv om smittetrykket er lavt.

Og så er det jo fars dag

Traditionen med fars dag stammer ligesom mors dag fra USA, men er dog langt yngre.

I Danmark skal far dele dagen med Grundlovsdag, men han skal selvfølgelig fejres ligesom mor.

Hold fast i mærkedage

Fars dag er en mærkedag og mærkedage bør fejres. Hvis du er så heldig at have en far, så vis ham din taknemmelighed på fars dag.

Gør noget, som din far sætter pris på. Lav hans yndlingsret, kør en tur med ham eller tag dig tid til at sidde i sofaen sammen med ham - tag eventuelt albummet frem - spørg ind til historien og lad ham fortælle. Husk at holde afstand på grund af Coronaen.

Måske har han brug for praktisk hjælp, så overrask ham med et gavekort på en arbejdsdag, hvor hele familien hjælper med lige, hvad han har brug for.

Gavekort til far

Gavekort til far

Min gave til min far

Selv gav jeg altid min far et hjemmenbagt rugbrød, som han satte stor pris på. Vi talte aldrig om fænomenet “fars dag”, men det var en fast tradition med det hjemmebagte rugbrød. Han kunne godt lide at få nyttige gaver, som han sagde.

Rugbrødet har jeg bagt, men til mig selv. Jeg må nøjes med at sende mine taknemmelige tanker til kirkegården.

Du får opskriften på mit bedste rugbrød lige her

Far bliver glad og stolt - giv traditionen videre

Det bliver aldrig forældet at vise din far din taknemmelighed. Send et håndskrevet kort med nogle søde ord. Det oser af kærlighed og omsorg. Du kan finde inspiration til ordene her og du kan finde fine kunstkort fra billedkunstner Jane Lerche her

Lad os holde fast i traditionen og vise taknemmelighed til vores far. Hvis du stadig har børn derhjemme, så husk at give give traditionen videre til dem. Det behøver ikke at være med fine ord, men simpelthen fordi det er så hyggeligt, og det er så vigtigt for os at have den slags holdepunker i vores liv.

Hjemmelavet rugbrød med surdej

Hjemmelavet rugbrød med surdej

Stort, flot rugbrød til far

Stort, flot rugbrød til far

Lækre, saftige skiver hjemmelavet rugbrød

Lækre, saftige skiver hjemmelavet rugbrød

Sender taknemmelige tanker til far

Sender taknemmelige tanker til far

Weekendliv

Weekendliv

Sæt familien på væggen

Sæt familien på væggen