Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Det kan ses på halsen

Det kan ses på halsen

Den tynde hud på halsen sladrer om din alder

Når vi bliver ældre og får hormonforandringer mister huden sin elasticitet og vitalitet - og især på halsen hvor huden er meget tynd.

Pleje indefra

Hvis du gerne vil pleje din hals, er det vigtigt både at pleje den udefra og indefra. Drik mindst to liter vand dagligt og spis mange af de grønne grøntsager som spinat, broccoli, grønkål m.m. Prøv for eksempel at starte din dag med en grøn smoothie med masser af bladgrøntsager, som giver liv til alle cellerne i kroppen.

Sund start på dagen med min grønne smoothies

Sund start på dagen med min grønne smoothies

Kollagen

Kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk, fast og giver den fylde. Desværre mister huden kollagen med alderen, og huden bliver slappere - vi får rynker. Vi kan udskyde processen lidt ved at spise en sund og varieret kost og være opmærksom på at pleje huden optimalt. Det skulle for eksempel være godt at drikke et glas vand med frisk citron hver morgen inden morogenmaden. C vitamin er nemlig vigtig for dannelse af hudens kollagen.

Du kan også tage tilskud af kollagen. Jeg prøver lige nu Pure Collagen Peptides fra puori. En skefuld pulver i et glas vand hver dag. Du kan blandt andet købe det hos Matas (annonce) og få leveret lige til din dør.

Kollagenindholdet i vores krop falder med alderen

Kollagenindholdet i vores krop falder med alderen

En skefuld om dagen

En skefuld om dagen

Ansigtsyoga

En anden løsning kan være ansigtsyoga. Jeg har ikke prøvet det endnu, men overvejer det. Når man ser før- og efterbilleder er det ret vilde resultater, man kan opnå. Du kan finde mange gratis øvelser på nettet - prøv at søge på “Ansigtsyoga”.

Pleje udefra

Under alle omstændigheder vil det være en god ide også at pleje den tynde hud på halsen udefra. Der findes forskellige serummer og cremer til formålet. I øjeblikket bruger jeg selv en god fed solcreme. For at få den bedste virkning, skal cremen påføres med opadgående bevægelser.

Prøv også et par gange om ugen at give halsen en maske, sammen med ansigtet. Det vil øge blodcirkulationen og give liv til huden.

Husk lige halsen, fru Maltesen

Husk lige halsen, fru Maltesen

Tab vægt

Jeg kan se, at de ekstra kilo, der er kommet på gennem årene, også har sat sig på halsen i form af dobbelthage. Det er mit håb og min drøm at tabe ca. 10 kg - mon ikke noget af dobbelthagen så vil forsvinde.

Jeg har fået en lille kickstart med min sundhedskur for et par uger siden, så det er nu, der skal holdes ved.

Så min plan er at:

  • Drikke mit grønne morgenshot

  • Drikke to liter vand om dagen med citron

  • Spise mange grøntsagerne

  • Smøre halsen dagligt med fed creme med opadgående bevægelser

  • Give halsen en scrub 1 - 2 gange om ugen

  • Drikke et glas puori collagen hver dag

Langt væk hjemmefra

Langt væk hjemmefra

Våd weekend

Våd weekend