Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Find den bedste udgave af dig selv

Find den bedste udgave af dig selv

Tips der holder dig ung i seniortiden

Det er dejligt, at vi lever længere, men samtidig med, at vi ikke føler os gamle, vil vi helst heller ikke se gamle ud. Nu handler det ikke kun om den ydre skønhed, men også om hvordan du finder den sundeste, stærkeste og gladeste version af dig selv. Hvis du er sund og stærk i seniortiden, er du godt rustet til en god alderdom.

Dit helbred er din skat

Det er i seniortiden, du skal have fokus på dit helbred og din sundhed og holde dig mentalt og fysisk i form. Bliv ved med at dyrke din hobby, hvis du har sådan en, løse soduko, spille kort, gå til dans eller lave noget kreativt med dine hænder – for eksempel strikke. Husk også at få et godt grin hver dag. Det er altsammen med til at holde dig mentalt sund.

Det er også nu, kroppen skal opbygges. Sørg for at få motion hver dag. Det er især vigtigt at styrke de store muskler omkring lår og hofter. Det er dem, der skal bære dig hver eneste dag. Gå en tur, spil golf, spil kroket eller gå i haven – hvert skridt tæller.

Min sunde morgen

Jeg starter morgenen med min grønne smoothie. Der er ikke nogen egentlig opskrift, men den består af alt det grønne, jeg kan finde i køleskabet. I dag var ingredienserne:

1/4 agurk
2 ribbede grønkålsblade
2 håndfuld frisk babyspinat
2 blokke frossen spinat
1/4 citron
Et lille stykke frisk ingefær
En håndfuld blåbær
Et par skefulde hørfrø- kæmpenatlysolie
Vand

Put det hele i blenderen og nyd dit grønne glas.

Så er jeg klar til

7 minutter

Appen Seven - 7 Minute Workout er genial. Her finder du korte programmer, som giver dig motion til hele kroppen. Jeg elsker appen - pulsen kommer op, og 7 minutter er til at overskue for mig. Tjek den ud lige her.

Se frisk ud

søvn nok - mindst 8 timers søvn hver nat. Sørg for, at der er ro i dit soveværelse og en behagelig temperatur. Sluk for elektronikken mindst to timer, før du går i seng. Hvis jeg har kirsebærsaft i køleskabet, tager jeg et lille glas af det - ellers kan jeg godt lide at bruge et par spray magnesiumolie, inden jeg skal sove. Både kirsebærsaft og magnesium virker afslappende og giver en god søvn.

Min aften skønhedsrutine

Jeg sørger for at rense mit ansigt grundigt hver aften. Jeg bruger også en serum og en god creme til natten - og en øjencreme. Da jeg var yngre, kunne jeg godt finde på at springe rensningen over, men jeg kan mærke, at min hud har behov for en nærende creme om natten, som selvfølgelig skal lægges på en nyrenset og tør hud.

Alderen kan ses på hænderne

Mine hænder føles meget tørre lige for tiden. Jeg tænker, det er fordi, jeg bruger mere håndsprit, end jeg plejer. Jeg bruger en fed håndcreme, som får lov at virke natten igennem, og jeg kan mærke, at det hjælper. Jeg bruger også stadig denne her fantastiske håndcreme, som virkelig skjuler leverpletterne og holder dem i skak. Den kan jeg slet ikke undvære.

Spis madvarer der indeholder zink

Zink øger vores immunsystem, giver en sund hud og sunde øjne. Du finder zink i skaldyr, bønner og ærter, frø som græskar og sesam, nødder, æg og fuldkorn.

Hørfrø

Hørfrø giver dig en enorm mængde Omega-3-fedtsyrer. De gode fedtstoffer beskytter mod celleskader, og hørfrøene hjælper cellerne med at holde på fugtigheden, som giver en blødere og mere glat hud. Put en håndfuld hørfrø i dit hjemmebagte brød, eller kom en skefuld knust hørfrø på din morgenmad eller i din smoothie. Du kan også snige en god håndfuld hørfrø ind i disse lækre crackers

Hop I en kjole

I dag er der ingen regler om, hvordan man skal klæde sig aldersmæssigt. Man klæder sig, som man vil - også når man er over 50. Langt hår, jeans, bikini - alt er tilladt. Det handler om at have sin egen stil.

Kroppen ændrer sig selvfølgelig med alderen. I takt med at min vægt er steget, har jeg fået større overarme, og taljen er heller ikke, hvor den var tidligere. Det er noget, som jeg kæmper med, men det er ikke let at tabe sig i seniortiden. Heldigvis findes der masser af mode, som skjuler de ømme steder. En rigtig god inspiration kan være at følge modeikoner som er 50+ på de sociale medier for at få ideer til din egen stil. Her er en af mine favoritkjoler

Mit grønne morgenglas

Mit grønne morgenglas

7 minutter overstået

7 minutter overstået

Husk at rense din hud om aftenen

Husk at rense din hud om aftenen

Grønne påskeæg

Grønne påskeæg

Sund og hurtig frokost

Sund og hurtig frokost