Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Én pakke til hver

Én pakke til hver

stå af gaveræset

For flere år siden besluttede vi i vores familie, at alle voksne kun får én julegave hver.

Et godt stykke tid før jul putter vi alle navnene i en skål og trækker hver især et navn på den person, som vi skal købe julegave til. Beløbet er sat til kr. 500 pr. person.

Når alle juleaften har åbnet deres pakker, gætter vi, hvem der har været vores gavegiver. Det giver lidt ekstra sjov omkring bordet.

Som sagt gælder denne regel kun for de voksne. Børnene får de gaver, som børn i vore dage skal have. Når man kun selv får én gave, er der også tid og nærvær til at følge med, når børnene åbner deres pakker.

Det er dejligt at give og at få gaver, men traditionen og samværet med familien er det vigtigste.

Jeg har lige været på besøg hos min faster, som er 97 år. Jeg spurgte hende, hvordan juleaften var, dengang hun og min far var børn. Hun svarede, at hun kunne huske specielt ét år, hvor pengene var små derhjemme. Børnene blev spurgt, om de ville have julemad eller julegaver. Det endte med, at de valgte julemaden - måske under lidt pres 😍. Glæden var stor, da min farfar alligevel havde fundet penge til en lille gave til hver af de fem børn. De fik hver et lommetørklæde.

Det var andre tider dengang - for lidt og for meget.

Hverdagen er vigtig

Hverdagen er vigtig

Juleand uden stress

Juleand uden stress