Forårsfornemmelser
En hjemmelavet delikatesse i hverdagen
Vi venter stadig på de nye danske kartofler, men de første spæde, nye udenlandske kartofler er til at købe lige nu - og de går an til en kartoffelmad.
Jeg fik sådan en lyst til at lave lidt hjemmelavet surt, som kan løfte enhver kartoffelmad, spegepølse- eller leverpostej til nye højder.
1-2-3 - færdig
Ja, det tager næsten ikke længere tid end at tælle til tre at lave de sød/sure ting, og det er lækkert at have et par glas stående i køleskabet til at pifte frokosten eller madpakken op med.
Prøv selv - opskriften kommer lige her:
1. Syltede rødløg
1 stort rødløg
2 dl vand
2 dl æbleeddike
1,5 dl sukker
1 tsk. salt
10-20 peberkorn
1 lauerbærblad
Sådan gør du
Snit rødløg i tynde skiver eller strimler og kom i et rent og skoldet glas
Kog vand, salt, eddike og sukker til sukkeret er smeltet
Hæld eddikeblandingen over løgene
Tilsæt peberkorn
Læg et laurbærblad på toppen og eventuelt friske krydderier
Luk glasset og sæt på køl
2. Agurkesalat
1 salatagurk
2 dl vand
2 dl æbleeddike
1,5 dl sukker
1 tsk. salt
10-20 peberkorn
1 lauerbærblad
Sådan gør du
Snit agurken i tynde skiver på et mandolinjern
Tilsæt salt og læg agurkeskiverne i en si, så de kan afgive væde
Efter en halv times tid skylles agurkeskiverne i koldt vand og vrides for vand
Kom agurkeskiverne i et rent og skoldet glas
Lav en lage som ovenfor til syltede rødløg
Hæld lagen over agurkeskiverne og tilsæt peberkorn, laurbærblad og friske krydderurter
Luk glasset og sæt på køl